Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

23. 08. 2017. 12:15 >> 11:45
6

SINDIKAT ODBRANE

Najavili protest do ostvarivanja ciljeva

Sindikat Odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) najavio je da će organizovati 9. septembra na Trgu nezavisnosti protest i marš pod sloganom "Za istinu, pravdu i dostojanstvo" i saopštio da će ove aktivnosti trajati do ostvarivanja ciljeva.

Kako se navodi, povod za okupljanje je nezadovoljstvo nezakonitim prestankom profesionalne službe u Vojsci većem broju vojnika po ugovoru.

"Povod protesta i marša je pasivan odnos nadležnih državnih organa i institucija na utvrđivanju činjeničnog stanja i potpuna opstrukcija socijaolnog dijaloga od Ministarstva odbrane", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je cilj protesta i marša da se izvrši javni pritisak na nadležne institucije da sprovedu hitnu, potpunu i transparentnu istragu u vezi prestanka profesionalne službe u Vojsci za veći broj vojnika "pod sumnjivim okolnostim" i da se prema činjeničnom stanju preduzmu odgovarajuće zakonske mjere.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније