Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

22. 08. 2017. 10:54   >>  10:25 25

CRNOGORSKI POKRET

SPC kriva zbog napada na Libijce

Šovinistička politika Srpske pravoslavne crkve i velikosrpske opozicije odgovorna je zbog brutalnog napada na libijske državljane u Nikšiću, smatraju u Crnogorskom pokretu.

 

Podsjećamo, da su trojica Libijaca, polaznici "Airways Aviation Akademije" napadnuti na vjerskoj osnovi ispred nikšićke diskoteke "Diamond" za vikend

U Crnogorskom pokretu smatraju da su srpska politička i crkvena struktura inspiratori svim neprijateljima države i uzročnici nemira i nereda u zemlji sa šovinističkom pozadinom, koji, kako su rekli, vrijeđaju naše nacionalno dostojanstvo.

"Kod prostoga svijeta raspiruju mržnju prema drugima i drugačijima u nacionalnom i vjerskome smislu, na sramotu nacije i države koje to mirno posmatraju. Tako su stvorili snažno antiislamsko raspoloženje koje u glavama svetosavskih fundamentalista iscrtava islam kao metu s kojom se treba obračunati svim sredstvima. Jednu vjeru koja je do danas miroljubivo koegzistirala sa drugim konfesijama u Crnoj Gori, uzdižu na pijedestal neprijatelja da bi podsticali antiislamsko raspoloženje kod svijeta koji se, još od konca devedesetih godina prošloga vijeka, ionako neljudski očitovao prema pripadnicima islama u Bukovici i Herceg Novome. Tih godina, taj polusvijet se istovjetno ponašao i prema Crnogorcima, nazivajući nas imenima koji su nas dovodili u vezi sa zločinačkim organizacijama iz Drugoga svjetskoga rata", kazali su oni.

Iz Crnogorskog pokreta pozvali su Vladu, nacionalne institucije i ugledne javne, naučne i kulturne radnike da se oglase zbog incidenta i da, kako su dodali, zajednički zapriječimo sunovrat društva u međukonfesionalne sukobe, "kakve smo gledali prije 30 godina, a koje svakodnevno zagovaraju velikosrpski političari i klerikalni mračnjaci iz Beogradske patrijaršije".

"Takođe zahtjevamo od sudskih organa da drastično kazne krivce kako bi se onemogućilo ponavljanje ovakvih sramnih događaja, koji predstavljaju sramotu svih nas", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније