Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 08. 2017. 22:57   >>  22:31 3

NAJAVLJENO BRATIMLJENJE

Memorandum o saradnji Jagodine i HN

U Jagodini je danas potpisan memorandum o privrednoj, kulturnoj, turističkoj i sportskoj saradnji Jagodine i Herceg Novog i najavljeno bratimljenje ta dva grada.

Memorandum su, u zgradi Skupštine grada, potpisali gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović i predsjednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković, istakao je da će Jagodina i Herceg Novi sarađivati u interesu građana oba grada.

On je ocenio da Srbija i Crna Gora imaju dobru saradnju, stabilne političke i privredne odnose, zajedničku istoriju i tradiciju i "narod Srbije i Crne Gore, neće dozvoliti da ta saradnja i odnosi ne budu na najvišem nivou".

"Jagodina je postala brend u Srbiji, a Herceg Novi je svjetski poznato turističko mjesto na Jadranskom moru i imaju bezbroj mogućnosti za saradnju" kazao je Marković na konferenciji za novinare.

On je, kako prenosi Tanjug, dodao da 13 godina Jagodina šalje, o trošku budžeta, đake osnovnih škola na ljetovanje u Crnu Goru, u Buljarice, i biće razmotreno da naredne godine budu poslati u Herceg Novi.

"Uz njih ćemo u Herceg Novi slati penzionere, sportiste, kulturno umjetničko društvo. Jagodina ima dobru saradnju i pobratim je sa nekoliko gradova u Grčkoj, a sada ćemo uključiti i Herceg Novi, a kada budemo sa delegacijama putovali u neki grad u Evropi radi dogovora o investiranju u Jagodinu i Srbiju, vodićemo i delegaciju Herceg Novog", rekao je Marković.

On je poručio da će Jagodina pomoći Herceg Novom sa idejama i projektima, kada god i gdje god to budu zatražili.

Katić je istakao da očekuje "snažno prijateljstvo" dva grada i najavio na narednoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, donošenje odluke o bratimljenju dvije lokalne samouprave.

On je istakao da će učenici Turističko ugostiteljske škole u Jagodini, iduće turističke sezone, moći obavljati stručnu praksu u hotelima Herceg Novog.

u kratkom roku identifikovala je sugrađane M.Ć. (27), D.B. (20), L.K. (21) i S.M. (18) i protiv njih podnijela prekršajnu prijavu zbog napada na tri državljana Libije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније