Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

19. 08. 2017. 16:56 >> 08:25
23

MIHAILO PORUČIO

"Nećemo još dugo pod vedrim nebom"

Sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve ni ove godine policija nije dozvolila da, povodom praznika Preobraženja, služi liturgiju u crkvi Preobraženja gospodnjeg na Ivanovim koritima. Mitropolit Mihailo liturgiju je služio na guvnu u neposrednoj blizini crkve, a tom prilikom je poručio da pripadnici CPC neće još dugo biti pod vedrim nebom.

“Danas nijesmo služili svetu arhijerejsku liturgiju jer nemamo đe. Stalno smo pod vedrim nebom, ali će doći vrijeme, ja vam obećavam, da će i ovome doći kraj, ili neće ni jednoga Crnogorca biti u Crnoj Gori”, poručio je mitropolit CPC.

Mihailo je poručio da neće dozvoliti da srpski popovi, koji su za njega kako kaže, Sedmi bataljon, prave nered po Crnoj Gori.

On je sveštrenike SPC optužio da nose iz Crne Gore mošti svetitelja.

“Tako je SPC od moštiju Svetog Vasilija Ostroškog napravila crkvu na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Pitanje je, kad su nosili Svetog Vasilija Ostroškog, kroz Nikšic i kroz Hercegovinu da vidimo da li je Sveti Vasilije u Ostrogu”, kazao Mihailo i poručio da će od Vlade tražiti da tome stane na put.

Ni prethodnih godina, sveštenstvu i vjernicima CPC nije bilo dozvoljeno da služe liturgiju u crkvi Preobraženja gospodnjeg na Ivanovim koritima.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније