Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavio: B.V. ]

19. 08. 2017. 16:41   >>  16:11

URA PORUČUJE

Više angažovanja u gašenju požara

U Crnoj Gori se svi moraju odgovornije ponašati u vezi sa elementarnim nepogodama i to institucionalno i ličnim primjerom, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.



Oni navode da se problematizuju to koliko je crnogorsko društvo osposobljeno, opremljeno i obučeno da spriječi nesreće ili smanji njihove posljedice.

“Zaštita Lovćena, oltara nam svetoga od ognja prepuštena je maloj grupi profesionalnih vatrogasaca, koji su, iako vrijedni i hrabri bili nemoćni da zaustave vatrenu stihiju”, navodi se u saopštenju barskog odbora Ure.

Iz Ure ističu da se osim malog broja istinskih patriota, niko nije približio da pruži ruku ili kantu vode, a rijetko i riječ podrške.

“Da li bi tako bilo i u većim izazovima? Ili, opet, mislimo da smo ulaskom u NATO riješili sve svoje probleme. E, pa nijesmo! Crna Gora se brani i naprtnjačom i čeličnom metlom i drugim priručnim sredstvima za gašenje požara”, navode oni.

Iz Ure su podsjetili da gore i šume oko Bara i da su kuće prva i jedina linija odbrane.

Kako tvrde, malo se pažnje daje očuvanju prirodnog zelenila od požara, kao da je ono bezvrijedno, kao da to nijesu „pluća“ Bara i dio prelijepog pejzaža ovjekovječenog na svim slikovnicama grada pod Rumijom.

“Nekada nije bilo tako. Gašena je vatra i na Sutormanu i na Sozini, Lisinju i Goliku čije padine ni tada nijesu bile manje strme, niti šume prohodnije. Nije bila u pitanju samo šteta, nego i etika, a prije svega odgovorno i organizovano društvo, kojeg na žalost sada nema”, navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da se moraju odgovornije nositi sa elementarnim nepogodama i institucionalno i ličnim primjerom i da nije rješenje u tome - pustiti da sve izgori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније