Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 08. 2017. 14:11   >>  18:10 8

FRONT SMATRA

"Nastavlja se progon DF-a"

Optužnim predlogom Osnovnog državnog tužilaštva protiv poslanika Demogratskog fronta nastavlja se kontinuirani institucionalni progon lidera i članova DF-a koji sprovode ostrašćeni pojedinci u tužilaštvu, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića saopšteno je iz Fronta.

"Pored javnog sramoćenja sebe i pravne profesije čiji je reprezent, ovaj tamničar crnogorskog tužilaštva jasno potvrđuje da strah od DF-a, kao najistrajnijeg i najnepokolebljivijeg političkog subjekta u borbi protiv kriminalnog režima, dobija neslućene razmjere u redovima haotičnog i sve podjeljenijeg tabora DPS-a. A da je panika zahvatila čitavo režimsko tkivo govore i sve komičniji i pravno neutemeljeni akti tužilaštva protiv čelnika DF-a kojima gotovo svakodnevno bombarduju javnost, dok istinski kriminalci nesmetano uživaju blagodeti na račun građana", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.

Kako su kazali, pseban kuriozitet predstavljaju navodi Katnićevog tužilaštva  da su poslanici DF-a svojim postupanjem remetili javni red i mir, ugrozivši spokojstvo i izazivajući uznemirenost oštećenih i građana koji su se nalazili u Skupštini.

"Očigledno da se otuđenost i vjerovanje u laži koje građanima svakodnevno plasiraju toliko urezalo u biće svakog od funkcionera i poslušnika DPS-a, da svaka istina saopštena `pravo u brk` predstavlja paniku i urušava spokojstvo koje su lojalni pojedinci decenijama pažljivo gradili lažima, lopovlukom i zloupotrebama svake vrste.  Naviknuti na nesmetana iživljavanja i manipulacije, pobornici Milove `demokratije`, nisu očekivali odlučan i beskompromisan odgovor DF-a, pa otuda ne čudi zabrinutost tužilaštva za duševni mir njihovih saučesnika u montiranom procesu koji mjesecima koordinisano sprovode protiv lidera najjačeg opozicionog saveza", istakli su iz Fronta.

Kako su poručili iz DF-a, ostrašćeni pojedinci u tužilaštvu ne prezaju da grubo zloupotrebljavaju pravo i služe se dvostrukim aršinima u postupanju i kvalifikacijama, "naročito kad se radi o bahaćenju i demonstriranju sile od strane funkcionera DPS-a koji se isključivo gone prekršajno, dok su za poslanike opozicije i građane koji ne dijele DPS vrijednosti rezervisane isključivo odredbe iz Krivičnog zakonika".

"Dovoljno je samo osvrnuti se na fizički nasrtaj nekadašnjeg gradonačelnika Miomira Mugoše na urednika `Vijesti`Mihaila Jovovića, koji je završio na operacionom stolu, i fotoreportera Borisa Pejovića. Za to `đrigodno upozorenje` neposlušnim novinarima, Mugoša je prekršajno kažnjen sa čitavih 400 evra. Takođe, brutalno prebijanje momka od strane četvorice mladića početkom avgusta u sred dana na plaži u Herceg Novom, za tužilaštvo predstavlja samo prekršaj, dok se sasipanje istine u lice poslanicima DPS-a bez ikakvog fizičkog kontakta kvalifikuje kao nasilničko ponašanje koje zahtijeva krivično gonjenje", rekli su iz Demokratskog fronta.

Kako su saopštili, time tužilaštvo nastavlja jasno da stavlja do znanja da će u odabiru podobnih i nepodobnih manevrisati zakonima i pravnim principima po sopstvenom nahođenju, stvarajući sve opasniju klimu vladavine tužilačko-sudskog pravnog nasilja i pravnog haosa koji može imati neopisive posledice za čitavo društvo.

"Ipak, u svakom zlu postoji ponešto dobro, pa je tako upravo progon DF-a i pokretanje svih vrsta postupaka koje savremeno pravo poznaje, razobličilo svu trulež i beskrupuloznost sistema u Crnoj Gori. I upravo će na slučaju DF-a čitava kriminalna hobotnica koja je zarobila Crnu Goru biti razbijena.  Talas korjenitih promjena koji je otpočeo veličanstvenim otporom naroda i DF-a 2015.  ništa ne može zaustaviti, pa ni posezanje režimskih poslušnika za najogavnijim sredstvima poput `državnog udara` i pravnog nasilja protiv svih samosvjesnih građana i istinskih opozicionara. Zato poručujemo tužilaštvu da, uprkos neviđenim naporima u progonu i demonstriranju neskrivene mržnje prema DF-u, nikakvim silama neće moći da sačuva duševni mir sebi i svojim štićenicima. Na našoj strani su narod, istina, hrabrost, istrajnost i pravda, a jedino što vi imate su obmana i prevara. Izdržali smo tri decenije, izdržaćemo i sve što slijedi do konačnog i trajnog oslobođenja Crne Gore", naglasili su iz Fronta.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније