Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

18. 08. 2017. 10:51   >>  10:26 6

REGIONALNI ODBOR USS

"Bošković ponizio pripadnike VCG"

Predsjednik Regionalnog odbora Unije slobodnih sindikata za Nikšić, Plužine i Šavnik, Aleksa Marojević, uputio je pismo podrške predsjedniku Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore, Nenadu Čobeljiću, u kojem se istovremeno ocjenjuje da je ponašanje ministra odbrane Predraga Boškovića "loša poruka cijelom sastavu Vojske Crne Gore".

 

"Podržavamo vaše napore da sačuvate vojnike koji su svojim radom i zalaganem zaslužili da ih ispoštuje država za čije potrebe i interese su spremni da daju i svoje živote. Ponašanje ministra je loša poruka cijelom sastavu Vojske, a svakako i nekim drugim mladim ljudima, da poziv vojnika nije nešto za šta treba da se opredijele, jer uvijek može da se pojavi neki neodgovorni i nedorasli ministar, koji će kabinetski poništiti sve njihove napore i profesionalizam", navodi se u pismu Marojevića. 

On navodi da je tužno i zabrinjavajuće da u 21. vijeku "doživimo samovolju primitivno ostrašćenog pojedinca koji je sebi dao za pravo da odlučuje o bitnim pitanjima Vojske".

"A da pri tome ne uvažava stavove, mišljenja i ocjene oficira po komandnoj hijerarhiji sve do načelnika Generalštaba. Dao je, poslu nedorasli ministar, sebi za pravo da ponizi sve pripadnike Vojske Crne Gore, da se neprimjereno igra sa časnom profesijom, da ostavlja bez posla one koji trebaju i vojsci i državi Crnoj Gori. Očigledno da ministar koji nije imao tu čast da odsluži vojsku, ne zna šta ga je snašlo, pa sebe zamišlja kao velikog i neprikosnovenog vojskovođu iz nekih minulih vremena", rekao je Marojević.

Navodi da podržava napore Čobeljića da ministru stavi do znanja da je ovo 21. vijek, da je Crna Gora država, te da država traži odgovorne ljude na mjestima gdje se donose odgovorne odluke.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније