Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

18. 08. 2017. 07:31 >> 07:05
27

FEJZIĆ VJERUJE

Uništenje ISIL-a pitanje dana

Kišobran Islamske zajednice u Crnoj Gori dovoljno je veliki da se ispod njega nađu svi muslimani sa ovih prostora. I oni koji su griješili povodeći se za raznim nedobronamjernim misionarima, ali i, posebno, mladi vjernici koji su iz raznih razloga postali žrtve sopstvenih zabluda, kaže reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Govoreći o tome odnosi li se njegova poruka i na crnogorske državljane, povratnike sa sirijskih i iračkih ratišta, Fejzić odgovara potvrdna i navodi: "Možda bi trebalo reći - prvenstveno na njih, iako smo još davno, sa prvim nagovještajima da se sprema veliko zlo, javno i jasno upozoravali da je cijeli užas isključivo u interesu nekoga i nečega na globalnom nivou, a potpuno nasuprot interesima svih muslimana na kugli zemaljskoj".

Komentarišući to što se ideolozi "tog velikog zla" pozivaju se na Alaha, Fejzić u razgovoru za Pobjedu kaže da se "upravo predstavljanjem takvih zabluda kao istine koja je konačna pa se od navodno pravih muslimana i ne propituje niti se ima pravo u nju posumnjati, došlo do ogromnih žrtava i kataklizmičnih razaranja".

"Sada, kada vidimo užasavajuće posljedice takve 'ideologije zla', a za sve to najvišu cijenu plaćaju ili će tek da plate upravo muslimani, jasno je, valjda, svima o čemu se radi. Monstrum zvani islamska država na prostorima Sirije i Iraka više nikome nije potreban i samo je pitanje dana kada će biti potpuno uništen. Da li će se na nekim drugim prostorima javiti neka nova potreba, za nekom novom monstruoznom tvorevinom koja će poslužiti interesima globalnih 'igrača' u novim procesima preraspodjele energetskih ili nekih drugih resursa, pokazaće vrijeme".

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније