Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

16. 08. 2017. 15:07 >> 14:38

SKADARSKO JEZERO

Uživali u prirodi i čistili nacionalni park

Nacionalni parkovi Crne Gore danas su, u saradnji sa Asocijacijom za demokratski prosperitet Zid, organizovali "VolonTuristički izlet" u NP Skadarsko jezero, pri čemu su učestvovali u oržavanju tog nacionalog parka i rekonstrukciji ekspo-prostora i klupa.

„Nacionalni parkovi Crne Gore podržavaju odgovorni turizam i angažovanje turista u zajednici, a Crna Gora ima u tom pravcu puno da ponudi jer je direktan kontakt turiste i lokalnog stanovništva mnogo bitan, a volonturizam je dobra prilika za to", izjavio je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Kako je istakao, NP Skadarsko jezero, zajedno sa ostalim našim nacionalnim parkovima, jedna od najljepših destinacija koje turisti treba da posjete kada borave u Crnoj Gori.

Klica je poručio  da su danas na Vranjini svi zainteresovani volonteri imali mogućnost da uživaju u prelijepom ambijentu Nacionalnog parka i vožnji kajacima, i što je smisao volonturizma, te da učestvuju u aktivnostima održavanja i rekonstrukcije ekspo-prostora i klupa za posjetioce Nacionalnog parka.

„Sedmica volonterskog turizma je realizovana u sklopu EU projekta `Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja` i održana je u periodu od 10 do 17 avgusta, na Cetinju, Lastvi Grbaljskoj, Herceg Novom i danas na Vranjini", rekla je vođa projekta Sanela Pajazitović.

Ona je istakla da je na Vranjini u akciji je učestovovalo oko 50 volontera i turista iz svih krajeva Crne Gore i objasnila da je volonturizam, kao inovacija u zajednici, usmjeren na turiste zainteresovane za aktivan odmor i upoznavanje destinacije putem direktnog kontakta sa lokalnim stanovništvom.

"Današnjom akcijom NPCG su zajedno sa ADP Zid uputili poziv svim društveno-odgovornim organizacijama da podstaknu ovakve i slične projekte koji bi se realizovali i u ostalim crnogorskim nacionalnim parkovima, a kojima će se, na ovaj način, promovisati prirodne ljepote Nacionalnih parkova i unaprijediti turistička ponuda Crne Gore", saopšteno je iz NP Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније