Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

16. 08. 2017. 13:27 >> 12:59
4

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

"Lompar branio CG i u zlom vremenu"

Mladen Lompar pripadao je onom krugu crnogorskih intelektualaca koji su stali u zaštitu crnogorskog identiteta, kulture i samosvijesti u zlom vremenu kada se zbog ljubavi prema Crnoj Gori i glavom plaćalo, kazao je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić u telegramu saučešća.

"On se borio za Crnu Goru riječju, poezijom, vrijednim stvaralaštvom, intelektualnim angažmanom i modernim iskazom kojim je Crnu Goru jedino vidio u evropskom i mediteranskom kulturološkom krugu.

 I upravo je cjelokupno njegovo stvaralaštvo najbolji putokaz kako raditi za dobrobit svoje domovine koju je volio iznad svega.", istakaoi je Krivokapić.

Kako je kazao, Mladen je bio tihi, predani ali i uporni i istrajni posvećenik Crne Gore i njene slobode.

"Modernoj i evropskoj Crnoj Gori će zato nedostajati ali će njegova zaostavština ostati trajno dobro kao putokaz na čemu moramo temeljiti snažnu i vječnu Crnu Goru“, poručio je predsjednik SDP-a.





Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније