Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 08. 2017. 17:44 >> 15:18
8

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA

PG: Obješen pas na Marezi

Obješen pas pronađen je danas na Marezi, u neposrednoj blizini Garden centra, saopšteno je iz NVO Prijatelji životinja.

Kako je saopštila ta NVO, psa je pronašao čovjek, koji inače tu radi, i koji ga je danima hranio.

"Šokiran prizorom koji je zatekao, nije uspio ni da pozove policiju. Prema njegovim riječima, uspio je da sazna da je psa objesio čovjek kome je navodno sinoć zaklao tri kokoške", navodi se u saopštenju Prijatelja životinja.

Čim su saznali za ovaj monstruozni slučaj, volonteri te NVO, su pošli na lice mjesta, ali leša životinje nije bilo.

"Kako je već bio kraj radnog vremena, tamo nikoga nismo zatekli, osim stražara na susjednom objektu, koji o pomenutom zločinu ne zna ništa", navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, osoba koja je objesila ovoga psa, to isto je uradila i prošle godine.

"S obzirom na to da na pomenutim objektima postoji video nadzor, tražićemo da poolicija izuzme snimke, nakon čega će lako utvrditi ko je počinioc ovog monstruoznog zločina. Ta osoba svakako zaslužuje da bude najstrože kažnjena. Ovo nije prvi slučaj ubistva životinja u Podgorici", poručuje iz nevladine organizacije koja se bavi zaštitom životinja.

Kažu da i pored toga što su u nekim slučajevima imali i svjedoke i počinioce, tužilaštvo je uvijek do sada odbijalo da podigne optužnicu protiv počinioca.

"Umjesto toga, tužilaštvu nije teško da podiže optužnice protiv naše organizacije i naših članova i to samo zbog toga što se u skladu sa zakonom borimo protiv ovakvih zločina. Ukoliko ovaj slučaj ne bude procesuiran, a počinilac najstrože kažnjen, bićemo prinuđeni da mi sprovodimo pravdu, jer ovome se mora stati na kraj", zaključuje se u saopštenju NVO Prijatelji životinja.

Grupa građana, ljubitelja životinja će sjutra u 9.45 sati organizovati mirni protest ispred restorana "Mareza", povodom monstruoznog vješanja psa na Marezi.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније