Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

15. 08. 2017. 17:39 >> 17:13
1

BOGDANOVIĆ OCIJENIO

Situacija na Lovćenu povoljnija nego juče

Situacija na Lovćenu je, kada su požari u pitanju, i dalje složena, ali je mnogo povoljnija u odnosu na juče, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović.

On je danas, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem, direktorom Direktorata za vanredne situacije Mirsadom Mulićem i komadirom cetinjske vatrogasne jedinice Predragom Moštrokolom, obišao požare koji su danima aktivni na teritoriji prijestonice

Kako je saopšteno iz Bogdanovićevog kabineta, najkritičnije je i dalje na teritoriji Nacionalnog parka Lovćen u kojem su zahvaćene velike šumske površine, dok je situacija u Ćeklićima i Građanima stabilnija.

"I pored toga što je situacija na Lovćenu i dalje složena, nakon obilaska terena se vidi da je mnogo povoljnija u odnosu na jučerašnji dan. Sve naše vatrogasne ekipe su danonoćno na terenu i želim da im odam priznanje na hrabrosti i požrtvovanju“, kazao je Bogdanović. 

On je naglasio da je u ovoj situaciji najbitnije da se sačuvaju životi i imovina ljudi. 

"Proteklih dana požar je ugrožavao objekte u Nacionalnom parku Lovćen, ali su svi odbranjeni hrabrom intervencijom naših vatrogasaca, pripadnika Službe zaštite Nacionalnog parka, Vojske i MUP-a Crne Gore“, rekao je Bogdanović.

On je istakao da su danas požare na Lovćenu gasili avioni i helikopterska jedinica MUP-a, kao i da će i narednih dana njihovi vazduhoplovi učestvovati u akciji gašenja.

Bogdanović se zahvalio svim državnim organima koji, kako je kazao, u ovim teškim trenucima pružaju svestranu pomoć Cetinju u suzbijanju požara koji bukte više od mjesec.

"Posebno je istakao požrtvovanje pripadnika Službe zaštite Prijestonice, a zahvalio se i pripadnicima MUP-a, Vojske Crne Gore, službenicima NP Lovćen, vatrogascima iz Budve i Podgorice i svim građanima koji učestvuju u gašenju požara“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније