Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

15. 08. 2017. 08:16 >> 07:48

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

Prvacima udžbenike poklanja 11 opština

Učenici iz Herceg Novog, Tivta, Bara, Mojkovca, Kotora, Nikšića, Danilovgrada, Bijelog Polja i glavnog grada koji će ove godine upisati prvi razred osnovne škole dobiće besplatne komplete knjiga, dok su Budva i Berane jedine opštine koje su obezbijedile besplatne udžebnike za sve osnovce odnosno za učenike od prvog do devetog razreda.

 

“Ukupno 11 opština je za sada obezbjedilo besplatne udžbenike za učenike prvog razreda -i to Herceg Novi, Tivat, Bar i Mojkovac i Podgorica koji su to uradili preko Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS), dok su se Kotor, Nikšić, Danilovgrad i Bijelo Polje opredijelili za nabavku preko privatnih knjižara”, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora je navedeno da su Budva i Berane jedine opštine koje su obezbijedile besplatne udžbenike za učenike od prvog do devetog razreda.

“Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je udžbenike za školsku 2017/2018. godinu za djecu bez roditeljskog staranja, čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje, te za djecu sa posebnim obrazovnim potrebama, koja su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite i porodičnom smještaju”, saopšteno je iz Ministarstva.

Za učenike romske i egipćanske populacije koji pohađaju prva tri razreda udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, dok će za učenike ostalih razreda udžbenike obezbijediti Ministarstvo prosvjete, navode iz tog resora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније