Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 08. 2017. 14:24   >>  14:47

DAN OPŠTINE MOJKOVAC

Valorizacija Bjelasice najznačajniji projekat

Svečanom sjednicom lokalnog parlamenta u Mojkovcu je proslavljen Dan opštine. Predsjednik opštine Dejan Medojević kao najznačajniji projekat u prethodnom periodu naveo je valorizaciju planine Bjelasice.

Pozdravljajući veliki broj zvanica, poslanike i odbornike, predsjednik opštine Dejan Medojević se osvrnuo na rezltate koje lokalna uprava ostvarila u protekloj godini.

Među najznačajnijim projektima izdvojio je valorizaciju planine Bjelasice.

"Početa je izgradnja prve dionice lokalnog puta Vragodo - Žarski katun za koji su obezbijeđena sredstva u iznosu od 1.200.000 eura a za drugu završnu etapu već je raspisan tender u iznosu 2,5 miliona eura. U narednom periodu biće uspješno završeni i ostali projekti na Bjelasici, od Regionalnog puta i mosta koji će ga povezivati sa Jadranskom magistralom, pa do izgradnje prvih žičara. Garancija za to nam je i čvrsto opredijeljenje Vlade Crne Gore za veća ulaganja u Sjever Crne Gore, pa samim tim i u Opštinu Mojkovac, gdje je investicionim elaboratom za mojkovački dio Bjelasice u narednih pet godina predviđeno ulaganje više od 27 miliona eura", istakao je Medojević.

Predsjednik Mojkovca je kazao da se ovogodišnji Dan opštine dočekuje u ljepšoj i uređenijoj sredini te da svjesni značaja ravnomjernog razvoja,lokalna uprava nastoji da gradi važne objekte infrastrukture, da stvari bolje uslove za život svih građana, da doprinese opstanku i razvoju cjelokupne opštine Mojovac, kako u njenom urbanom tako i u ruralnom djelu.

Medojević je ocijenio da i pored očiglednih rezultata, opozicione partije pokušavaju da daju iskrivljenu sliku o Mojkovcu i kvalitetu života građana. Takva nastojanja danas nailaze na argumentovani demant kroz postignute rezultate i realizovaciju projekta pred kojima zatvaraju oči. Transparentnost i zakonitost oduvijek su bili, jesu i ostaće epiteti rada lokalne uprave, istakao je prvi čovjek Mojkovca.

Predjednik Mojkovca je najavio skoru izgradnju stambene zgrade sa petnaest stambenih jedinica, rekonstukciju gradskog parkinga, izgradnju prosvjete u Poljima i Lazinama, kao i izgradnju vodovoda u Podbišću.

Svečanoj sjednici prisustovao je predsjednik države Filip Vujanović koji je obraćajući se novinarima rekao da je zadovoljan onim što je vidio u Mojkovcu.

Projekat valorizacije Bjelasice koji je od posebnog značaja za Opštinu krenuo je na najbolji način koji je predmet pažnje i Savjeta za Održivi razvoj i klimatske promjene, istakao je Vujanović.

"Očekujam da će se pristupni put realizovati u dinamici koju je najavio predsjednik opštine kao i završetak pristupnog puta Berane-Lubnica-Kolašin. Mojkovac može biti primjer dobre valorizacije ogromnih potencijala te kako se preduzetništvo uspješno promoviše i infrastruktura unapređuje na najbolji način.

On je čestitao rukovodstvu opštine na, kako je kazao, onome što su uradili. 

"Želim da iskažem izuzetno poštovanje za ono što je Vlada namjerila i čini za prostor Mojkovca i sjevera Crne Gore i vjerujem da će saradnjom sa Vladom, ali i sa drugim koji se brinu o razvoju lokalne uprave, Mojkovac dalje napredovati obezbjeđujući još bolji kvalitet života i bolju valorizaciju izuzetnih potencijala Mojkovca u interesu svih građana", rekao je Vujanović.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније