Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 06. 2013. 14:58 >> 14:59
5

KNEŽEVIĆ KRIVOKAPIĆU

Od Crne Gore ostaće samo 13. jul

Pokuššaj predsjednika Skupšštine Ranka Krivokapića da izmjenama zakona o državnim nagradama spriječi dodjelu ovogodiššnjih Trinaestojulskih nagrada predstavlja ššovinistički čin koji je moguće realizovati samo u totalitarnim drušštvima. To je ocijenio član predsjednišštva Demokratskog fronta Milan Knežević.

 

On je reagovao na to što je Krivokapić juče podnio predlog za izmjenu Zakona o državnim nagradama, kojim se traži uspostavljanje zašštite dostojanstva i autoriteta države od odluka žirija za Trinaestojulsku nagradu.

Knežević je podsjetio da je Krivokapić prije mjesec i po saopšštio da bi donoššenje Leks specijalisa o ponišštenju predsjedničkih izbora bilo logički i pravno nemoguće. Time bi se, smatra on, naruššila izborna volja građana i stvorio ambijent u kojem bi svaka sledeća vlast ponišštavala odluke prethodne. 

On se upitao i kako je onda moguće da Krivokapiću u ovom trenutku ne smetaju ni logika ni pravo, "kad pokuššava ponišštiti odluku žirija o dobitnicima trinaestojulskih nagrada, iako je Skupšština, čiji je predsjednik isti Krivokapić predložila članove žirija”.

Paradoks je i zo što je jedan od članova žirija i Andrej Nikolaidis savjetnik u kabinetu Krivokapića.

"Koji je naprasno nestao iz Crne Gore, čim su nacionalitički krugovi bliski pojedinim djelovima režima pokrenuli hajku na ovogodiššnje laureate i članove žirija. Očigledna je namjera pojedinih djelova režima da ozakoni teoriju da svi oni koji su na referednumu glasali za zajedničku državu, a ima ih 185.000, oni koji se izjaššnjavaju kao Srbi, i koji u liku i djelu Krivokapića ne vide oca nacije, ne mogu dobiti nijednu državnu nagradu, niti obavljati važnije državne funkcije, jer njih treba tretirati kao građane drugog reda koji su nužno zlo u postreferendumskoj Crnoj Gori”, rekao je Knežević.

On smatra da je Krivokapić, ako mu je stalo do zašštite dostojanstva države, imao kad i zbog čega da reaguje znatno ranije.

“Kad se povećavao PDV, kad su pokradeni predsjednički izbori, kad se zaduživao KAP, kad su privodili aktiviste MANS-a, kad je Crna Gora u ovih 17 godina sistematski pljačkana i unišštavana, a ne da roni krokodilske suze nad tekovinama 13. jula, jer će zahvaljujući njemu i Đukanoviću, od Crne Gore izgleda ostati samo 13. jul”, uvjeren je Knežević. 


Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније