Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Krsto Čabarkapa, TVCG

12. 08. 2017. 20:13   >>  20:41 10

PODRŠKA POVRATKU RASELJENIH

Bukovica: Otvorena rekonstruisana džamija

U Bukovici je svečano otvorena rekonstruisana džamija koja je porušena tokom II svjetskog rata. Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić podsjetio je na događaje iz 1993. i poručio da je u Bukovici i Srnoj Gori ipak pobijedilo dobro nad zlom. Vlada će podržati rekonstrukciju još jedne džamije u Bukovici i nastaviti sa projektom povratka raseljenih sa tog područja, poručio je potpredsjednik Vlade Rafet Husović.

U jednom od bukovičkih zaseoka, vjernicima je predata na upotrebu obnovljena džamija koja je, prema nekim kazivanjima, starija i od čuvene pljevaljske džamije.

Džamija je srušena 1943. godine, a tokom progona Muslimana sa ovih prostora 93., njene temelje su minirali do sada nepoznatii počinioci.

Ovaj novi objekat, istakao je reis IZ Rifat Fejzić, nosi jasnu poruku:

"Ovo je danas pobjeda dobra nad zlom, pobjeda graditeljstva nad onima koji vole da ruše", kazao je Fejzić.

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović podsjetio je da je Vlada finansirala izgradnju 110 kuća za povratnike i da je rekonstruisana kompletna putna infrastruktura i elektromreža.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније