Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2017. 19:44 >> 23:57
1

PODGORICA I CETINJE

Veliki požari na više lokacija

Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada danas je gasila požare na 15 lokacija. U gašenju požara učestvovali su i avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a. Sa vatrom se danas bore i cetinjski vatrogasci.

Svi požari se zasad drže pod kontrolom.

"Na teritoriji Podgorice aktivna su tri velika požara - na Radovču, na Trmanju i jutros je izbio požar na području karaule Jagoda na granici sa Albanijom", kazao je za TVCG komandir Službe zaštite Podgorica, Lazar Čađenović.

Na gašenju požara kod karaule Jagoda pomaže i policija.

Na brdu Radovče nadomak Podgorice vatra je zahvatila borovu šumu, a ugroženo je više kuća i vikendica.

"Ugroženo je više kuća i vikendica, tamo su tri vatrogasna vozila i komunalno vozilo za dopremanje vode. Takođe na tom lokalitetu dejstvuju dva aviona direktorata za vanredne situacije", kazao je CdM-u načelnik Vatrogasne službe Andrija Čađenović.

Požar na ovoj lokaciji plamti već nekoliko dana, a vremenski uslovi ne idu na ruku vatrogascima.

Na licu mjesta su tri vatrogasna vozila i komunalno vozilo za dopremanje vode.

Požar na Trmanju je za sada pod kontrolom i kuće i imanja nijesu ugrožene.

"Tamo je jedna posada i komunalno vozilo za dopremanje vode", istakao je Čađenović.

On je kazao da je kod karaule Jagoda izgorio napušteni pomoćni objekat, a da je kuća koja je u neposrednoj blizini sačuvana.

Lokalizovani su požari na više lokacija na području podgoričke opštine - kod trafostanice u Zagoriču, u blizini krivog mosta, u Dalmatinskoj ulici, na Bioču i dva požara u gradskoj opštini Golubovci.

"Požar u Berima je lokalizovan, izgorio pomoćni objekat. U pomoć su nam pritekle tri posade Vojske Crne Gore", kazao je Čađenović.

U pomoć pritekle tri posade Vojske Crne Gore.

Aktivan je i požar na Vjeterniku u Bjelopavlićima i tamo je poslata ekipa za gašenje.

I na Cetinju je aktivno nekoliko požara. Nepovoljni vremenski uslovi, visoka temperatura i jak vjetar dodatno otežavaju posao vatrogascima kojima u gašenju požara pomažu i mještani.

"Imamo novi poćar na Bukovici prema Njegušima. Požari se šire uz jak vjetar koji otežava gašenje. Borićemo se da što prije lokalizuemo požare", kazao je za TVCG komandir cetinjske Vatrogasne jedinice, Predrag Moštorkol.

Najveći požari u cetinjskoj opštini danas su bili na lokacijama iznad Bajica i prema Lovćenu, kao i novi koji su izbili na Bukovici i unutar teritorije Nacionalnog parka Lovćen.

Iz Prijestonice su kazali da su danima aktivni požari od Čekanja prema Ćeklićima, kod Trešnjeva, kao i u Građanima.

Cetinjskim vatrogascima danas su pomoć prućile kolege iz opština Budva i Kotor.

"Cetinjski vatrogasci se preko mjesec dana bore sa velikim brojem požara, čije gašenje su otežavali visoke temperature, jak vjetar i nepristupačan teren. Zato apelujemo i na sve građane koji su u mogućnosti, da pomognu pripadnicima Službe zaštite kako bi se požari ugasili", saopšteno je iz Prijestonice.

Naveli su da je za današnje požare zasigurno kriv ljudski faktor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније