Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

10. 08. 2017. 15:27   >>  15:00 4

MINISTARSTVO ČOBELJIĆU

Niko ne garantuje posao nakon probnog rada

Ni u jednoj vojsci na svijetu nikome nije zagarantovano da će nakon godinu ostati u službi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

 

Oni su kazali da su morali reagovati nakon, kako su naveli, nekoliko brutalnih neistina plasiranih od strane predsjednika manjinskog sindikata u Vojsci Crne Gore.

“Tvrdnju predsjednika manjinskog sindikata u VCG da je ugrožena borbena gotovost istekom ugovora za 22 vojnika, načelnik Generalštaba VCG je već demantovao. Ovo je urađeno kako bi se novom formacijom podigla borbena gotovost vojske”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva poručuju da nigdje, ni u jednoj vojsci na svijetu, nikome nije zagarantovano da će nakon godinu ostati na službi u vojsci.

“Ako je tako kako kaže potpukovnik Čobeljić, onda nije ni potreban probni period od godinu dana da se utvrdi ko je i koliko sposoban da bude dio sistema odbrane. Tako će biti i u svakom narednom slučaju”, navodi se u saopštenju resora odbrane.

Oni tvrde da najbrutalnija neistina da je neko pozivan od strane načelnika Generalštaba i ministra odbrane i da je nekome zabranjivano da se pojavljuje na bilo kakvoj pres konferenciji organizovanoj od strane manjinskog sindikata u Vojsci Crne Gore.

“Biće ipak da su posrijedi drugi razlozi, koji su unutrašnje pitanje samog manjinskog sindikata. Ministarstvo i Generalštab žele da urede Vojsku na osnovu Ustava i Zakona i po standardima zapisanim u strategiji odbrane, i sa tim neće biti kompromisa koliko god to smetalo Nenadu Čobeljiću, predsjedniku manjinskog sindikata u Vojsci Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Za razliku od Čobeljića, kako kažu, Ministarstvo je posvećno dogovoru, a ne ultimatumima “i svakodnevno radimo na podizanju ugleda Vojske u društvu, a najvažnije, podizanju standarda svakog pripadnika Vojske i Ministarstva”.

Podsjećamo, Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) zatražio je danas od predsjednika države, premijera i specijalnog državnog tužioca da, kako su saopštili, zaustave progon vojnika, utvrde činjenično stanje i sprovedu istragu o prestanka službe u Vojsci za 30 vojnika po ugovoru.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније