Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 08. 2017. 09:19 >> 08:52
1

U PODGORICI

Protest taksista sredinom septembra

Strukovni sindikat taksista Crne Gore najavio je masovni protest za polovinu septembra u Glavnom gradu.

U saopštenju, oni podsjećaju javnost na dogovor koji su imali sa menadžmentom Glavnog grada u vezi kako su kazali rješavanja haosa u auto-taxi prevozu i na odluku da sljedeće proteste presele na ulice drugih gradova.

"Međutim kako se ti dogovori ne poštuju čak i ignorišu, sljedeći masovni protesti koji će biti organizovani polovinom mjeseca septembra, biće ipak održani na ulicama Glavnog grada", najavljeno je iz Strukovnog sindikata taksista.

I ova sezona kako su naveli pokazuje nemoć nadležnih organa da suzbiju haos u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Taksisti podsjećaju da su posljednjih šest mjeseci upozoravali nadležne državne i opštinske organe, da kako su kazali poslije dugog niza godina počnu da sprovode Zakone iz ove oblasti.

"Međutim pokazalo se da oni neće da rješavaju ovakav haos, već ga svojim neradom stimulišu. Podsjećamo javnost da je Zakonom iz 2005. ukinut kombi-taxi prevoz, ali nažalost do danas nije uklonjen sa ulica, dok u Ulcinju konstatuju da ni kombi-taxi ni auto-taxi nelegalne prevoznike ne mogu da uklone sa ulice, jer su agresivni i kad ih zaustavljaju hoće da ih zgaze, u Kotoru nadležni tvrde da ti isti kombi-taxi imaju pravo da prevoze putnike. U Baru osim što cvjeta nelegalni prevoz putnika u svim njegovim vidovima, ti nelegalni prevoznici čak i fizički napadaju čak i hladnim oružjem legalne auto-taxi preduzetnike koji na sudu plaćaju kazne jer su se branili od napada, a komunalni policajci čak i uče te nelegalne prevoznike na koji će način i dalje raditi nelegalno", navopdi se u saopštenju taksista.

O stanju u auto-taxi prevozu kako navode svjedoče sljedeći podaci.

"U Podgorici po podacima nadležnih ima 780 registrovanih vozila za auto-taxi pravoz a na ulicama ih ima oko 1.400, u Budvi registrovanih 400 a na ulici u sezoni oko 1.000, u Baru oko 200 registrovanih a na ulicama u sezoni oko 400 do 500, u Ulcinju preko 70 nelegalnih, i tako u svakom gradu u Crnoj Gori", kazali su.

Ako se kao navode ovim podacima doda da u Crnoj Gori posluje i preko 60 privrednih društava koja su registrovana za prevoz putnika u auto-taxi prevozu, a poznato je kažu da i većina njih posluje nelegalno, postavlja se kažu pitanje kolika je utaja poreza i doprinosa i koliko je oštećen državni budžet zahvaljujući neradu nadležnih organa koji su kao ocjenjuju za taj svoj nerad i enormno plaćeni i privilegovani.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније