Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nataša Vukajlović, TVCG

06. 08. 2017. 10:01 >> 09:38
10

DIRLJIV OPROŠTAJ

Šef pilota MA otišao u penziju

Dugogodišnja karijera kapetana Montenegro Airlines - a Branislava Gaka okončana je letom iz Liona. Dirljivi oproštaj kolega uz osmijeh, ali i emocije zabilježila je kamera TVCG.

 

Kada sa ljubavlju obavljate neki posao ništa vam ne bude teško. Do momenta opraštanja od karijere i odlaska u penziju. Baš takav trenutak doživio je juče dugogodišnji kapetan, instruktor i šef pilota Montenegro Airlines - a Branislav Gak.

Staložen, pribran, dostojanstven bez očekivane teatralnosti prizemljio je avion iz Liona na podgorički aerodrom gdje su ga dočekale kolege i saradnici.

U Montenegro Airlines došao je nakon gotovo 20 godina rada u JAT - u gdje je i počeo da upravlja fokerom. Iako je u toku karijere duge 41. godinu imao ponude da radi za mnoge svjetske kompanije kaže da vjeruje da je sudbinski povezan sa Podgoricom.

Upravljao je i mnogim drugim tipovima aviona poput DC9 i Boinga 777, ali nije mu bio cilj, kaže, da poveća brojku. U letovima je uživao i sa velikom dozom odgovornosti prevozio je i preko 600 putnika dnevno.

Njegovu karijeru nije obilježio nijedan veći incident, a svaku nepredviđenu situaciju vrlo brzo je rješavao u saradnji sa posadom. Važno je, kaže, avion posmatrati kao živo biće.

To je i savjet koji uvijek rado da mladim kolegama, budućim pilotima, a mnogo ih je prošlo Branislavove obuke. Nosi žali što mladi avijatičari neće biti u prilici da dožive čari puta oko svijeta u trajanju od 21. sedmice što izdvaja kao svoje omiljeno putovanje. Najviše će mu, kaže, nedostajati prijatelji.

Veliki broj zanimljivih priča, anegdota, nezaboravnih doživljaja, ali i neizbrisiv trag u istoriji crnogorske avijacije ostaće za šefom pilota instruktorom i kapetanom Branislavom Gakom. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније