Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2013. 18:22 >> 10:39
21

AMFILOHIJE O GRIJEHU

Pedofili i homoseksualci, to je isto

Mitropolit crnogorsko-primorski rekao je da su pedofili i homoseksualci dio iste priče, navodeći da "lično i kao mitropolit ima isti odnos prema slučaju Kačavenda i ostalim nastranim dešavanjima unutar crkve, kao i prema gej paradama".

 

On je u emisiji "Živa istina", koja će sjutra biti emitovana na Televiziji Atlas rekao da između pedofila i homoseksualaca nema razlike. 

"Vi znate da sada u Americi postoji pokret koji je ozakonio homoseksualizam. Zašto ne ozakone i pedofiliju", zapitao se Amfilohije. 

Na konstataciju novinara da se ne radi o istoj stvari, Amfilohije oje ostao pri svom stavu pojašnjavajući: "Oprostite, grijeh je grijeh. Možete ga nazvati kako hoćete. U suštini ista priča. Biblijski, evanđelski i hrišćanski gledano to je potpuno ista priča".

Komentarišući slučaj Kačavenda, te činjenicu kako je moguće da je on samo penzionisan, ali ne i razriješen, Amfilohije je rekao: "Dat je znak i pokazatelj da crkva ne toleriše grijeh, posebno ne nastrani grijeh".

Upitan da prokomentariše koliko je pravedno da Paradu u Beogradu nazove "smradom sodomskim", a da za svog kolegu Kačavendu kaže da je grešan, Amfilohije kaže da je njegov stav prema obje situacije isti.

"Ništa drugačiji nije bio moj lični odnos i odnos kao mitropolita prema ovom slučaju i drugim slučajevima unutra crkve nego prema tim paradama", rekao je Amfilohije, navodeći da crkva ne osuđuje čovjeka, već grijeh.

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније