Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

04. 08. 2017. 17:58 >> 17:29
2

CRVENI METEOALARM

Tropski talas nazvan Lucifer

Pakleni tropski talas koji već nedjeljama stvara velike probleme širom južne i jugoistočne Evrope je dobio naziv Lucifer, piše britanski Miror.

Dodaje se i da su države poput Španije, Italije i Hrvatske pod temperaturama koje prelaze 40 stepeni, kao i da nadležni upozoravaju stanovništvo na opasnost, prenosi B92.

“Italijani su toplotnom talasu dali ime Lucifer, a pod njegovim uticajem je još 11 država u kojima su na snazi opasne vremenske prilike. Među njima su Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Poljska...“, piše Miror.

Navodi se i da su upozorenja na velike vrućine izdata u 26 velikih evropskih gradova, pošto se očekuje da još jedan toplotni talas udari Evropu, pošto se bude izmjestio iz Afrike preko Sredozemnog mora.

Crveni meteo-alarm je na snazi i u Firenci, Rimu, Veneciji i Veroni, a na najvećem udaru su turisti, koji veći dio dana, pod suncem, provode na otvorenom.

Miror piše i da su u djelovima Španije izmerene temperature od 43 stepena, kao i da je turistima savjetovano da ostanu u hladovini i da se ne izlažu suncu.

U Crnoj Gori za vikend je najavljena temperatura od 42 stepena.

U Podgorci je danas u 17 sati temperatura iznosila 41.3 stepena, objavio je Hidrometoerološki zavod Crne Gore.

Drugi najtopliji grad u našoj zemlji danas je Herceg Novi u kojem je izmjereno 39 stepeni. U Ulcinju je izmjereno stepen manje, dok je u Nikšiću, Pljevljima i na Cetinju bilo je 36 stepeni. U Kolašinu je izmjereno 24, u Baru 32.5, a na Žabljaku 30.7 stepeni.

Temperatura mora je od 25 do 28 stepeni.

Ljekari su, ranije i dali preporuke za građane kako da se ponašaju u cilju očuvanja zdravlja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније