Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2013. 16:50   >>  17:09 3

ZBOG PERFORMANSA

MANS i Ćalović neće platiti kaznu

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i njena izvršna direktorica Vanja Ćalović neće platiti kaznu zbog performansa ispred Skupštine. Advokat MANS-a Veselin Radulović rekao je da će se o kaznama odlučivati na sudu.

 

 Radulović je Televiziji Vijesti rekao da MANS neće platiti kaznu u iznosu od 1.500, a Ćalović od 150 eura. On je istakao da sve te kazne i prekršajni nalozi moraju proći sudsku provjeru.

Advokat MANS-a je rekao i da očekuje odgovor na pismo šefu Delegacije Evropske unije u Podgorici Mitje Drobniča, kojeg su upoznali sa situacijom oko hapšenja aktivista te NVO, kao i nalaz Unutrašnje kontrole policije.

"Ako se budu držali onog što treba da rade moraju konstatovati da policija nije imala razloga da zadržava aktiviste MANS-a", rekao je Radulović, napominjući da je cilj policijske akcije bio da se građane obeshrabre i da im se pošalje poruka da moraju da ćute i trpe.

Inače, Ćalović i nekoliko aktivista MANS-a privedeni su i saslušani u crnogorskoj policiji prošle sedmice, nakon performansa ispred zgrade parlametna zbog izglasavanje odluke o povećanju PDV-a uz pomoć glasova SDP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније