Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

03. 08. 2017. 19:36 >> 19:08
4

POTPISAN MEMORANDUM

Italija donirala 2 čamca našem MUP-u

Ministarstvo infrastrukture i saobraćaja Italije doniraće crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) dva patrolna čamca za nadzor na moru, ukupne vrijednosti skoro 90 hiljada eura.

Kako je saopšteno iz MUP-a, kvalitetna i uspješna dosadašnje saradnja policija Crne Gore i Italije dodatno je potvrđena današnjim potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju za podršku kapaciteta nadgledanja na moru u svrhu spasavanja lica, sigurnosti navigacije, kontrole ribarenja i očuvanja morske sredine.

"Tim Memorandumom je predviđeno da će Italija, odnosno Ministrastvo infrastrukture i saobraćaja te zemlje, MUP-u Crne Gore donirati dva patrolna čamca, ukupne vrijednosti oko 89.690 eura“, kaže se u saopštenu.

Na sastanku delegacije crnogorske policije, predvođene direktorom Slavkom Stojanovićem, i delegacije Italije predvođene admiralom Vićencom Melonijem, je saopšteno da će patrolni čamci koji bi trebalo da budu uskoro isporučeni, koristiti za nadzor granice, za poslove potrage i spasavanja, u humanitarnim vanrednim situacijama i zaštiti morske sredine.

Dodaje se da će čamci doprinijeti i osiguravanju kontrole i navigacije u osjetljivoj oblasti Jadranskog mora koja se smatra važnom tačkom međunarodnog trgovačkog saobraćaja.

"Sagovornici su zajednički ocijenili da je saradnja policija Crne Gore i Italije kvalitetna i uspješna, te da će u narednom periodu ona biti intenzivirana i kroz razmjenu obaviještajnih podatak, u cilju proaktivnijeg pristupa u borbi protiv transnacionalnog kriminala, suzbijanja krijumčarenja opojnih droga, ilegalnih migracija, kao i razmjene informacija o transportu opasnih materija putem Jadranskog mora“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da će obuke crnogorskih službenika u italiji, na obostrano zadovoljstvo, biti pokrenute od septembra ove godine, kada se očekuje i donacija dva plovila. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније