Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

02. 08. 2017. 21:25   >>  20:55

DO SREDINE JULA

Nacionalne parkove posjetilo 128.000 ljudi

Nacionalne parkove u Crnoj Gori od početka godine do 17. jula posjetilo je ukupno 128,09 hiljada posjetilaca, devet odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) je saopšteno da je najveća posjećenost zabilježena u Nacionalnom parku Durmitor.

Upravni odbor kompanije se na prvoj sjednici u novom sazivu, koja je održana u ponedjeljak, upoznao sa realizacijom aktivnosti Programa upravljanja za nacionalne parkove Crne Gore u prvih šest mjeseci.

“Konstatovano je da određeni broj aktivnosti, koji nije završen u prethodnom periodu, bude realizovan tokom trećeg i četvrtog kvartala, kao i da iste do sada nijesu realizovane uslijed nedostatka finansijskih sredstava”, navodi se u saopštenju.

U narednom periodu, kako su kazali, potrebno je staviti akcenat na unaprijeđivanje postojeće infrastrukture i podsticati saradnju sa lokalnim zajednicama u cilju efikasnije zaštite i očuvanja zaštićenih područja.

Upravni odbor se upoznao i sa Protokolom koji je zaključen između Direkcije javnih radova i NPCG u vezi sa realizacijom projekata kompanije iz kapitalnog budžeta za ovu godinu u cilju unaprijeđenja turističke ponude. 

"Upravni odbor je informisan o održavanju sjednice Savjetodavnog tijela za Solanu koja je održana 12. jula u Ulcinju na kojoj su članovi tog tijela predložili inicijativu da NPCG produži ugovor o zakupu, kao i da se nastave aktivnosti na unaprijeđenju biodiverziteta tog područja“, zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније