Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

31. 07. 2017. 18:09   >>  17:53 5

STUDENTI SA MARKOVIĆEM

Upis u BA, nastava u PG, troškovi Vladini

Predstavnici Studentskog parlamenta tražili su i dobili garancije od premijera Duška Markovića da će Vlada obezbijediti svu potrebnu finansijsku podršku za studente Visoke medicinske škole ukoliko Upravni odbor Univerziteta Crne Gore donese odluku da upis studenta bude izvršen u Beranama, a da se nastava izvodi u Podgorici.

Marković je, na njihovu inicijativu, primio predstavnike Studentskog parlamenta državnog Univerziteta.

Kako saopštavaju iz Studentskog parlamenta, razlog zbog kojeg su preuzeli inicijativu je što žele da stanu na kraj isključivosti, sa jasnom porukom da problem treba riješiti dijalogom i kompromisom, uvažavajuci stavove studenata i Studentskog parlamenta UCG.

"Na sastanku je ponovljeno da je za Studentski parlament UCG od krucijalnog značaja da se izađe u susret zahtjevima budućih studenata i da se upišu na pomenuti studijski program i dobiju kvalitetnu nastavu. Na sastanku su predstavnici studenata predložili da se studenti upišu u Beranama, a da se nastava koju je potrebno izvesti na tercijalnom nivou zdravstvene zaštite izvodi u Kliničkom centru Crne Gore, odnosno u Podgorici, ali uz garancije Vlade vezane za prevoz i smještaj studenata", navodi se u saopštenju krovne organizacije studenata državnog univerziteta.

Predstavnici Studentskog parlamenta su, kako navode, tražili i dobili garancije od Duška Markovića da će Vlada obezbijediti svu potrebnu finansijsku podršku za studente ukoliko Upravni odbor UCG donese odluku da upis studenta bude izvršen u Beranama, a da se nastava izvodi u Podgorici. 

"U tom smislu, predstavnici Studentskog parlamena UCG su od predsjednika Vlade dobili uvjerenje da će biti pokriveni troškovi prevoza i smještaja za one studente koji imaju prebivališe van Podgorice, a koji zbog prisustva predavanjima i vježbama, u kontinuitetu moraju da borave u Glavnom gradu i da koriste Klinički centar kao nastavnu bazu", navodi se u saopštenju.

Jednoglasni zaključak je, kako se dodaje, da se problem upisa na Visoku medicinsku školu mora riješiti u najkraćem roku, za dobro studenata i uz uvažavanje njihovih interesa. 

"To je zvanični stav Studentskog parlamenta UCG koji će biti jasno izražen i obavezujući za sve subjekte u procesu", saopštili su studentski predstavnici.

Na sastanku je takođe, pokrenuto i pitanje prevoza studenata umjetničkih fakulteta iz Podgorice do Cetinja. Donešen je zaključak da će se ovo pitanje rješavati u septembru.

Ispred Studentskog parlamenta UCG, sastanku su prisustvovali predsjednica Sara Arianna Serhatlić, student povjerenik Milan Tomić, član Senata Maksim Janičić i studentski ombudsman Stefan Boljević. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније