Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

31. 07. 2017. 14:03 >> 13:37

POBOLJŠANJE BEZBJEDNOSTI

Unaprijediti kvalitet vozačkih ispita

Predstojeće aktivnosti na poboljšanju bezbjednosti drumskog saobraćaja biće usmjerene na unapređenje pravnog okvira koji će omogućiti punu implementaciju mjera predviđenih Strategijom, među kojima i unapređenje kvaliteta vozačkih ispita, te licenciranje auto-škola, ocijenjeno je na današnoj sjednici Koordinacionog tijela zaduženog za praćenje implementacije Strategije poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju.

Na sjednici, kojom je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, poručeno je da će nadležne institucije u narednom periodu intenzivno raditi na ispunjavanju obaveza iz domena svoje nadležnosti u cilju poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja.

"Na sastanku kojem je pored ministra Nuhodžića prisustvovao i ministar prosvjete Damir Šehović, predstavnici Uprave policije, Ministarstva zdravlja, Ministarstva saobraćaja, Direkcije za saobraćaj i Zajednice opština, zajednički je ocijenjeno da će predstojeće aktivnosti biti usmjerene na unapređenje postojeg pravnog okvira koji će omogućiti punu implementaciju mjera predviđenih Strategijom, među kojima i unapređenje kvaliteta vozačkih ispita, te licenciranje auto-škola", saopšteno je iz MUP-a.

U narednom periodu, kako je saopšteno, preduzimaće se i aktivnosti na uspostavljanju pouzdanog sistema za izdavanje ljekarskih uvjerenja za vozače i izradi efikasne baze registra traumatizama, kao i aktivnosti vezane za projekat uspostavljanja stacionarnih radarskih sistema i video nadzora u Glavnom gradu.

Kako bi se saradnja sa lokalnim samoupravama u dijelu ispunjavanja obaveza u dijelu podnošenja ažurnih i preciznih izvještaja o stanju na opštinskim putevima unaprijedila, predloženo je da se u rad Koordinacionog tijela uključe i predstavnici Ministarstva javne uprave, što će biti i učinjeno u narednom periodu.

"Članovi Koordinacionog tijela saglasili su se da je za punu implementaciju aktivnosti koje proizilaze iz Strategije neophodna intenzivna komunikacija i koordinacija svih nadležnih institucija i društvenih subjekata, kako bi se osigurao kvalitet i postigli adekvatni rezultati na planu poboljšanja bezbjednosti na crnogorskim putevima", piše u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније