Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

31. 07. 2017. 12:06 >> 11:38

ZA 79 MJESTA

UCG napredovao na Webometrics listi

Univerzitet Crne Gore nastavio je da napreduje na referentnim svjetskim listama, pa je tako za 79 mjesta popravio skor na julskoj listi svjetskih univerziteta Webometrics, gdje se nalazi na 2.370 poziciji od ukupno 11.992, saopšteno je iz te obrazovne ustanove.

 

UCG, kako su kazali, od januarskog izdanja Webometricsa popravio je pozicije i u parametrima „otvorenost“ i „prisustvo“, koji se uz „uticaj“ i „izuzetnost“ uzimaju u obzir prilikom rangiranja.

Podaci za julsko izdanje Webometrics liste prikupljeni su u prvih 20 dana jula, a obuhvaćeno je više od 24 hiljade institucija visokog obrazovanja širom svijeta.

Objavljivanjem svjetske rang liste univerziteta urednici Webometrics liste žele, kako navode, da motivišu istraživače i institucije visokog obrazovanja da objavljuju sadržaje na webu koji tačno prikazuju njihove naučno-istraživačke aktivnosti.

"Nastavak dobrog pozicioniranja Univerziteta Crne Gore na Webometrics listi jedan je od rezultata trogodišnjih reformi državnog univerziteta. Osim novog modela studija usklađenog sa standardima Evropskog prostora visokog obrazovanja, u reformi je posebna pažnja posvećena internacionalizaciji Univerziteta, akademskoj mobilnosti, podizanju kulture publikovanja rezultata naučnoistraživačkog rada u vodećim naučnim časopisima, ali i podsticanju međunarodne prepoznatljivosti istraživača i naučnoistraživaćkih timova", kazali su iz UCG.

Oni su podsjetili da su nedavno napredovali za 616 mjesta na prestižnoj “Top Universities by Google Scholar Citations” listi, gdje zauzima 1.594 poziciju sa 19.937 citata.

"Webometrics rangiranje svjetskih univerziteta je inicijativa Cybermetrics Lab - istraživačke grupe koja pripada najvećem javnom istraživačkom tijelu u Španiji Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), a ujedno je i među prvim istraživačima u Evropi", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније