Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

28. 07. 2017. 13:09   >>  12:41 1

ZBOG KRVI U LIMU

Prijava protiv veterinarskog inspektora

Nevladina organizacija "Euromost" i Sportsko-ribolovno društvo "Sinjavac" podnijeli su prijavu direktoru za inspekcijske poslove Aliji Košuti, protiv veterinarskog inspektora iz Bijelog Polja Saše Đurovića. Od Košute su zatražili da ispita rad Đurovića i najavili da će mu dostaviti sve dokaze o nesavjesnom radu.

Oni su u svojoj prijavi zatražili od Košute da o čitavom slučaju obavijesti državno tužilaštvo u Bijelom Polju, kao i Specijalnog državnog tužioca, da ispitaju da li je Đurović izvršio krivična dijela zloupotreba službenog položaja i korupcija.

"S obzirom da su ove dvije organizacije podnijele prijave zbog ekološkog incidenta ispod kompanije "Mesopromet – Franca”", veterinarski inspektor Saša Đurović je bio dužan da tokom inspekcijskog nadzora kod te kompanije, pozove predstavnike "Euromost-a" i "Sinjavca", da od istih uzme izjave, obiđe pomenute lokacije, ujedno uzme sve materijalne dokaze, a što Đurović nije uradio već se samo bazirao šta su mu kazali u kompaniji "Mesopromet – Franca", navodi se u zajedničkom saopštenju NVO Euromost i Sportsko-ribolovnog društva "Sinjavac".

Kazali su da su o svim ekološkim incidentima na Limu obavijestili i Delegaciju EU u Podgorici, kao i Direktorijat za zaštitu životne sredine u Briselu.

"Dogovorili smo se da zajedeno nastavimo sa odbranom Lima i pozivamo sve građane, ekološke organizacije u Crnoj Gori, ribolovce, kao i sve ljubitelje ove rijeke, da se ne plaše i da stanu u odbranu Lima. Jer, ako se ovim tempom nastavi zagadjivati brzo će se ista i uništiti", navodi se u saopštenju.

Ne isključuju ni proteste ispred kompanije "Mesopromet – Franca".

"Ako i dalje nastave da ispuštaju razne otpadne vode iz kompanije "Mesopromet – Franca", odlučni smo da organizujemo ako treba i proteste ispred ove kompanije, jer je očigledno da inspekcije štite ovu firmu, iz kojeg razloga to mora ispitati državno i Specijalno tužilaštvo, ali sigurno ni njima, niti bilo kojem mesnom prerađivaču nećemo više dozvoliti da ispuštaju ili odlažu bilo kakvu otpad u Lim. Takođe pozivamo i farme "Beganović" da uklone svoje cijevi na obali Lima i ne ispuštaju njihove otpadne vode u rijeku, koje očigledno nije vidio veterinarski inspektor Saša Đurović, jer sljedećeg upozorenja neće biti, podnijećemo i protiv njih prijave kao i protiv svih prerađivaća mesnih proizvoda, koji budu nastavili zagađivati ovu rijeku", poručuje se u saopštenju.

Takođe, iz NVO Euromost i Sportsko-ribolovnog društva "Sinjavac" pozivaju inspektora za vode, Dragana Šekularca, da odmah postupi po rješenjima koje je donio protiv svih mesnih prerađivača, da se ispoštuje Zakon o vodama i zakonske odredbe kada se tiče vodnih akata, "s obzirom da je ustanovio da ni jedan ne posjeduje vodne uslove koji su donijeti kroz Zakon o vodama još 2007. godine".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније