Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

26. 07. 2017. 15:47   >>  15:18 1

MEDITERAN I GIRNE AMERICAN

Otvara se prvi Američki koledž u Crnoj Gori

Univerzitet Mediteran, u saradnji sa Girne American University sa Kipra, otvara prvi Američki koledž u Crnoj Gori koji će, kako je saopšteno, omogućiti nove opcije crnogorskim studentima.

Predsjednici dva univerziteta, Duško Knežević i Serhat Akpinar, potpisali su Memorandum o saradnji kojim je predviđeno osnivanje Američkog koledža u okviru Univerziteta Mediteran u Podgorici.

U saopštenju se navodi da se Knežević sastao sa dr Akpinarom, osnivačem i vlasnikom prestižnog Univerziteta čiji kampus na Kipru pohađa oko 20 hiljada studenata.

Plan je, kako je saopšteno sa univerziteta Mediteran, da se realizuju internacionalne studije u skladu sa najsavremenijim svjetskim obrazovnim standardima i po programima priznatim u američkom obrazovnom sistemu.

"U toku je priprema strategije osnivanja i razvoja prvog Američkog koledža u Crnoj Gori koji će omogućiti nove opcije crnogorskim studentima, ali i pozicioniranje Univerziteta Mediteran i Crne Gore kao međunarodnog obrazovnog centra", kaže se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje dvije visokoobrazovne institucije u razmjeni studenata i nastavnog osoblja, realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, kao i o organizaciji naučnih skupova i konferencija.

U saopštenju se navodi da Girne American University, osnovan 1985. godine, danas ima svoje organizacione jedinice u 103 zemlje na tri kontinenta.

"U sastav univerziteta ulazi deset fakulteta i deset akademija/škola koje se nalaze među najbolje rangiranim visokoobrazovnim institucijama na svijetu", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su fakulteti koji ulaze u sastav Univerziteta akreditovani od IACBE, ASIIN, EUR-ACE, EDEXCEL, EAQUALS, UNWTO I drugih renomiranih međunarodnih institucija i organizacija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније