Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

26. 07. 2017. 08:00 >> 07:32
10

DANAS ODLUKA

Treća sreća za VMŠ

Sudbina Visoke medicinske škole danas bi konačno trebalo da bude riješena. Naime, na današnjoj sjednici Upravnog odbora biće donijeta konačna odluka o tome da li će se budući brucoši upisati u Beranama ili Podgorici.

 

Treći put za kratko vrijeme članovi Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore sješće za sto i glasati o tome gdje će biti sjedište Visoke medicinske škole.

Nakon dvomjesečnih sučeljavanja argumenata, prepirki, ali i međusobnih optužbi, Univerziteta sa jedne i Vlade sa druge strane, danas će biti i jasno iskazan odnos snaga u Upravnom odboru državnog Univerziteta.

Podsjetimo, tokom prva dva puta glasanja, više glasova je imala opcija koju podržava Univerzitet, a to je da Visoka medicinska škola bude premještena iz Berana u Podgoricu.

Ipak, nakon što je Upravni odbor drugi put podržao stav Senata, tadašnji predsjednik tog tijela Duško Bjelica podnio je ostavku. Nakon toga, Vlada je na posljednjoj sjednici promijenila tri člana u Upravnom odboru i čini se, dobila većinu pred novo glasanje u odnosu na članove koje su na strani Senata i rektorke Radmile Vojvodić.

Univerzitet je početkom maja akreditovao studijski program Visoke medicinske škole u okviru Medicinskog fakulteta u Podgorici, da bi 20 dana nakon toga Vlada donijela odluku da se sjedište Škole ne izmješta, te da se brucoši upisuju u Beranama. Nakon toga, uslijedilo je dvomjesečno ubjeđivanje Univerziteta da se sjedište škole ipak izmjesti tamo gdje je nastavna baza, navodeći kao glavni argument to što se adekvatno praktično znanje može ponuditi jedino u okviru najveće zdravstvene ustanove u zemlji, Kliničkom centru. S

a druge strane, Ministarstvo prosvjete insistiralo je na raspisivanju konkursa za 70 studenata u Beranama, slijedeći politiku Vlade o razvoju sjevera. Sve je kulminiralno podnošenjem tužbi nadležnim institucijama, i do danas ni jedni ni drugi nijesu odustali od svojih stavova i odluka po pitanje Visoke medicinske škole u Beranama. Bo.P.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније