Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 07. 2017. 09:16 >> 08:49

BANKA HRANE

Pomozimo porodici Malešaj

Fondacija Banka hrane Crne Gore apeluje na sve koji su u prilici da pomognu porodici Malešaj koja kako su kazali na Cijevni živi u kući od dasaka bez kupatila vode i struje.

Iz banke hrane su kazali da Baškim i Sarajka Malešaj sa petoro djece žive od 182 eura socijalne pomoći.

"Bakšim se trudi da zaradi privatno radeći fizičke poslove. Kada naplati dnevnicu odmah kupi hranu djeci. Mjesečno je moguće zaraditi oko 30, 40 eura ne više. Sarajka se trudi da djeca budu uredna i koliko toliko sita (od brašna, kada ga ima pravi, sve što je moguće samo da djeca ne budu gladna). Ona je zaslužna i da djeca budu redovna na zdravstvenim pregledima (sin Ivan ima probleme sa govorom, kćerka Alma ima problema sa srcem) a i Sarajka ima zdravstvenih problema", kavodi se u saopštenju.

Sarajka, iako nepismena brine da djeca idu redovno u školu.

"Dobri su učenici", hvali se.

"Majda je zavrsila 7 razred, Sara 6, Alen 4, Ivan 2 a Alma će uskoro biti prvak. Jedan mjesec su djeca imala užinu u školi i nažalost više ne", napominju iz Banke hrane.

Porodica Malešaj je pomoć tražila Centru za socijalni rad, Ministrastvu rada i socijalnog staranja i Crvenom krstu.

Banka hrane im je u okviru svojih mogućnosti obezbijedila hranu i sredstva za higijenu.

"Pomoć u vidu namještaja (spavaju na sunđerima), adaptaciju kupatila, garderobe, obuće ( br 37,36,36,32,27) hrane...je moguće donirati lično", kazali su.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici za potrebne informacije mogu se obratiti Banci hrane na telefon 069 495 680 ili na email bankahranepg@gmail.com ili u inboxu na fb stranici

Pomoć u novcu može se uplatiti na žiro račun Malešaj Sarajke u Societe general banci na ž.r. broj 01-201-0015830.8

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније