Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

25. 07. 2017. 08:34 >> 08:05
1

STANJE DO 8 SATI

Požari pod kontrolom, pomaže kiša

U Podgorici je aktivan požar u Orsima, koji je pod kontrolom, dok kod Danilovgrada gori u Zagaraču, ali poboljšanju situacije doprinosi kiša koja je jutros padala, saopštio je Dirktorat za vanredne situacije MUP-a.

 

U informaciji o stanju požara do osam sati, Direktorat navodi da su na području cetinjske opštine aktivni požari u Katunskoj nahiji, i to u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini. 

Požara nema u Ulcinju, Budvi i Kotoru, dok su u barskoj opštini aktivni požari u Krajini (sela Murići, Besa i Briska). U Tivtu su aktivni požari u Solilima i Toplišu, ali su pod kontrolom.

"Tokom noći je došlo do požara između Oblatnog i Begovića, ali je brzo ugašen. U Herceg Novom aktivni su požari u mjestima Prijevor i Bjelotina", navodi se u saopštenju Direktorata.

Podsjećaju da je švajcarski helikopter Super Puma tokom jučerašnjeg dana bio operativan na području Luštice – Zabrđe – Stojkovići - Tići.

"Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom prethodnog dana bila angažovana na gašenju požara u Orasima i Murićima.
Bugarski helikopter je tokom prethodnog dana bio operativan u Komanima (Podgorica), a u večernjim časovima se vratio za Bugarsku.
S obzirom na značajno poboljšanje situacije na terenu dva izraelska aviona tipa 'Air tractor' su se vratili za Izrael. Očekuje se da će se ukrajinski avion tipa 'Antonov AN 32P' i švajcarski helikopter 'Super Puma' vratiti tokom naredna dva dana", saopštio je Direktorat.

Podsjećaju da su od juče na poluostrvu Luštica i u mjestu Bašbuljak u ulcinjskoj opštini, privredna društva koja se bave zaštitarskim poslovima na zahtjev Direktorata za vanredne situacije dobrovoljno započeli kontinuirano praćenje i osmatranje tih područija.

"Takođe, Direktorat za vanredne situacije je ustupio privrednim društvima naprtnjače za gašenje požara koje će pripadnici tih zaštitarskih službi koristiti za gašenje požara na otvorenom prostoru u početnoj fazi", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније