Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

24. 07. 2017. 15:25 >> 19:54

SPORAZUM S NJEMAČKOM

Radi se na priznavanju vozačkih

Crna Gora radi na sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola sa Njemačkom.


"Crna Gora je zamolila nadležne njemačke državne ogane da se dogovore o priznanju vozačkih dozvola, kao što su to ranije uradile Srbija i Bosna i Hercegovina (BiH)", rekao je danas u Skupštini premijer Duško Marković.

On je to saopštio u okviru premijerskog sata, odgovarajući na pitanje Bošnjačke stranke (BS) koja je ukazala da u Njemačkoj privremeno radi i živi preko 23.000 crnogorskih državljana.

Iz BS-a je ukazano da je zamjena crnogorskih dozvola za njemačke problem za iseljenike čije rješavanje zahtijeva i vrijeme i novac.

Navodi se da zavisno od pokrajine u Njemačkoj ta zjamena košta  500 do 1.500 eura, zbog čega je od vlade traženo da se dogovore sa nadležnima u Njemačkoj o besplatnon zamjeni kao što su to uradile pojedine susjedne zemlje.

Premijer Marković je saopštio da su nadležni Crne Gore kontaktirali nadležne u Njemačkoj sredinom maja, ali da procedura zahtijeva vrijeme.

Podsjetio je da za one crnogorske državljane s prebivalištem do godinu postoje olakšice, ali da se za duži boravak traži izdavanje novih vozačkih dozvola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније