Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 07. 2017. 13:55 >> 13:30
8

IZ SAVEZA SAOPŠTILI

"Prkošenje Vladi šteti studentima VMŠ"

Savez studenata Više medicinske škole(VMŠ) saopštio je da bi ostanak te obrazovne ustanove u Beranama podsticao razvoj sjevera i smanjio odlazak ljudi iz tog regiona.

"Veliki broj studenata nema materijalnih uslova, a sami odlazak na studije u Podgorici bi im izazvalo još veći trošak: stan, hrana, udžbenici...Smatramo da nije u redu da Univerzitet Crne Gore(UCG) obezvređuje znanje i dosadašnji rad VMŠ. Postavljala se pitanje zašto su nas držali u zabludi, potrošili vrijeme i obesmislili rad svih onih koji rade širom CG a i dalje", istakli su iz Saveza studenata VMŠ.

Kako su poručili, nijesu za ponižavanje "samo zato što žive na sjeveru Crne Gore".

"Rektorka Radmila Vojvodić u jednoj od prethodnih izjava kazala `da na sjeveru treba otvarati fakultete za poljoprivredu i turizam`, čime omalovažava buduće studente sa sjevera Crne Gore, koji imaju kapacitet  da se upišu na mnogo jačim fakultetima, ali im materijalni status to ne dozvoljava. Berane ima zaokružen sistem zdravstvenih usluga od srednje medicinske škole, Doma zdravlja , bolnice, univerzitetskog centra, savremen privatne poliklinike, koji je značajan za veću polovinu crne Gore. Smatramo da taj sistem treba proširivati i unapređivati, a ne gasiti", navodi se u saopštenju Saveza studenata VMŠ.  

Ističu da je veliki broj stručnjaka, kao i doktori nauka, uglavnom sa sjevera i raspolažu znanjem i sposobnostima u svom radu i to znanje i vjestine prenose na studente.

"Prkošenje odluci Vlade od strane rektorke Vojvodić, samo stvara štetu studentima. Što se tiče priče o praksi u Opštoj bolnici u Beranama, možemo sa zadovoljstvom reci da je praksa odlična i da praksu obavljaju doktori kao i saradnici u nastavi koji su završili VMŠ sa prosjekom preko 9,5. Ko želi da nauči može na praksi naučiti dovoljno. Želimo reći i da o praksi najmanje trebaju da pričaju neki studenti iz centralnog dijela Crne Gore, koji se nijednom nisu pojavili na praksi, a rijetko kada i na predavanjima. Približavanje škole onima koji i ne žele da pohađaju nastavu sigurno neće popraviti kvalitet nastave u VMŠ.  Ovim želimo podići svijest rektorici Vojvodić, kao i onima koji je podržavaju, da zbog njih trpe studenti koji čekaju na obećani upis, u nadi da će im odobriti upis u drugom roku", saopštili su studenti.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније