Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vanja Rakonjac, TVCG

21. 07. 2017. 20:29 >> 21:41
5

PROTEST U PLAVU

Složni protiv gradnje mini hidrocentrala

Za Crnu Goru su male hidroelektrane najracionalniji obnovljivi energetski izvor koji lokalnim zajednicama donosi brojne benefite. Do sada je na sjeveru naše države napravljeno 11, a u planu je izgradnja jos oko 50 takvih objekata. Mještani ruralnih područja plavske i susjednih Opština, međutim, protive se izgradnji postrojenja.

Građani Plava, Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Gusinja i Murine, koji se protive izgradnji mini hidrocentrala u ovim opštinama, danas su održali protestni skup sa kojeg su poručili da su odlučni u namjeri da sačuvaju vodne resurse.

Iz lokalnih uprava ističu da gradnju mini hidroelektrana prepoznaju kao razvojnu šansu, što su pokazala neka već završena postrojenja.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније