Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

21. 07. 2017. 19:06 >> 18:42
3

ŠĆEKIĆ ISTAKAO

Berane ima uslove da bude zdravstveni centar

Visoka medicinska škola značajna je za čitav sjever, a Berane ima sve uslove i mora da bude regionalni i državni zdravstveni centar, kazao je predsjednik Opšštne Berane Dragoslav Šćekić na svečanoj sjednica Skupštine opštine povodom Dana opštine.

Šćekić je još jednom istakao da je važno da VMŠ ostane u Beranama.

"Snažno se borimo za ostanak Visoke medicinske škole. Smatramo i to ponavljamo na svim adresama da je ova škola značajna za čitav sjever i da Berane ima sve uslove i mora da bude regionalni i državni zdravstveni centar. Opstanak Visoke medicinske škole i je tema o kojoj se ne pregovara nego cilj države i opštine koji moramo da ostvarimo, ako želimo da naš grad ima budućnost", kazao je Šćekić.

Spor oko VMŠ između Vade Crne Gore i Opštine Berana s jedne, i Univerziteta Crne Gore (UCG) s druge strane traje skoro dva mjeseca, od kada je UCG zatražio da se VMŠ preseli u Podgoricu, između ostalog, i zbog neadekvatnih uslova za studije i praksu u Beranama, zbog čega u junskom roku nije raspisan konkurs za upis 70 brucoša na taj studijski program.

Takođe, UCG je objavio danas drugi konkurs za upis studenata, ali ni ovog puta nije predviđen upis brucoša na VMŠ.

Iako sa UCG tvrde da u Beranama nema infrastrukture za izvođenje nastave i boravak studenata studijskog programa VMŠ, krajem septembra ili najkasnije početkom oktobra 2017. biće otvoren novi Univerzitetski centar u Beranama vrijedan 3,5 miliona eura, kazali su iz Direkcije javnih radova, prenijele su dnas Vijesti.

"Ulažemo u mlade jer želimo da ostanu"

Na svečanoj sjednici u sali Centra za kulturu, Ščekić je sumirao učinak organa lokalne uprave u prethodnih godinu dana i posebno se osvrnuo na razvoj kulture i ulaganje u omladinu, sportsku i gradsku infrastrukturu posebno ističući završetak radova na Hali sportova, rekonstrukciju Gradskog stadiona i uz stalne radove na unapređenju seoske infrastrukture.

Nabrojani su i značajni projekti na unapređenju vodovodne infrastrukture, seoski vodovodi, crpne stanice, rekonstrukcija kanalizacije i izgradnja kolektora. "Nakon svih ovih radova, kvalitet i dostupnost vode za piće u Beranama se više nikada neće dovoditi u pitanje", naglasio je Ščekić.

"Ulažemo u kulturu, jer bez nje i ne postojimo. Ulažemo u mlade jer želimo da ostanu ovdje i da se ne suočavaju sa svim onim problemima koje je naša generacija imala u prethodnim decenijama", rekao je presjednik Opštine Berane, nabrajajući kulturno-turističke manifestacije koje se ovog ljeta organizuju u Beranama, od pozorišnih predstava i likovnih kolonija do festivala poput Tanderfesta.

Predsjednik SO Berane, Goran Kiković, naglasio je da je 21. jul jedan od najznačajnijih i najsvetlijih datuma u istoriji grada, ispunjen ponosom, slobodom i nadom.

Po njegovim riječima danas treba istaći šta je sve uradila i ostvarila aktuelna vlast koja je na izborima 2014. izabrana voljom većine građana i koja je to povjerenje i opravdala.

"Berane je ove godine veliko gradilište i tako treba da bude. Kao legalno izabrani predstavnici trudili smo se i trudićemo se da našem gradu vratimo atribute društvene akcije, pregalaštva, rada i posvećenosti, kako bismo povratili povjerenje građana u njegov razvoj i prosperitet. Samo složni možemo puno toga da uradimo i da u slobodi, miru, međusobnom razumijevanju, toleranciji i uvažavanju svih različitosti od kojih smo sazdani nastavimo da stvaramo bolje uslove života u našem lijepom gradu", kazao je on.

Svečanoj sjednici Skupštine opštine Berne prisustvovao je veliki broj visokih zvanica, između ostalih, predsjednik Filip Vujanović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministarka Javne uprave Suzana Pribilović.

Na svečanoj sjednici uručene su priznanja Goranu Bjelanoviću iz Sportsko–ribolovnog kluba „Lim“, Tomu Lutovcu iz plesnog kluba „Duga“, horu „Sveta Mati Anastasija“ pod dirigentskom palicom profesorice Andrijane Vučetić – Obadović, dok su zahvalnice dobili Margita Lalić – Terzić i đački parlament Srednje medicinske ško „Dr Branko Zogović“.

Nakon svečane sjednice organizovan je koktel za zvanice u prostorijama Polimskog muzeja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније