Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 07. 2017. 10:33   >>  10:07

TOKOM MORATORIJUMA

Prijava zbog eksploatacije pijeska u PG

Najnoviji slučaj nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska otkriven je 18. jula na rijeci Morači, u mjestu Botun, na području opštine Podgorica. Komunalna policija je tu aktivnost zaustavila a protiv izvođača radova pokrenut je prekršajni postupak.

"Predstavnici nadležnih organa, predvođenih koordinacionim timom za praćenje moratorijuma na eksploataciju šljunka i pijeska u crnogorskim vodotocima kontinuirano su na terenu u cilju kontrole poštovanja odluke o zabrani i otkrivanja eventualnih nelegalnih aktivnosti", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Te aktivnosti u prethodnbom periodu kako se navodi u saopštenju rezultirale su podnošenjem više krivičnih i prekršajnih prijava protiv fizičkih, pravnih i NN lica, zbog nelegalne eksploatacije.

"Najnoviji slučaj zatečene nelegalne aktivnosti otkriven je 18. jula na rijeci Morači, u mjestu Botun, na području opštine Podgorica. Komunalna policija je u popodnevnim časovima zatekla dva lica, koja su sa bagerom i kamionom eksploatisali šljunak iz korita rijeke. Nelegalna aktivnost je zaustavljena, a protiv izvođača radova pokrenut je prekršajni postupak", kazali su.

Iz tog vladinog resora najavljuju a će istim intenzitetom nastaviti da kontrolišu poštovanje moratorijuma eksploatacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније