Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2017. 22:33 >> 22:07

ČESTITKA BEČIĆA

Izuzetni resursi Plava i Berana

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, građankama i građanima Berana i građankama i građanima Plava čestito je 21.jul, Dan opštine.

"Berane, koje posjeduje bogatu istoriju stvaranu vjekovima, ali i neprocjenjiva prirodna bogatstva, može i mora pokrenuti svoju privredu koja bi za rezultat imala bolji i kvalitetniji život građana. Razvoj poljoprivrede, podsticanje izuzetno bogatih potencijala za razvoj turizma, posebno zimskog i planinskog, bogastvo šumskog fonda, samo su neki od potencijala čija bi valorizacija doprinijela razvoju Opštine Berane i zaustavila iseljavanje u potrazi za egzistencijom", naveo je Bečić u čestitki.

On je naveo da je Demokratska Crna Gora i svojim Programom zacrtala ravnomjerni regionalni razvoj kao jedan od prioriteta, jer, kako je istakao, sjever ima izuzetne privredne i prirodne resurse, čija bi pravilna upotreba bila uslov ekonomskog oporavka i napretka cijele Crne Gore.

"S uvjerenjem da su vrijedni i preduzimljivi stanovnici Berana najbolji garant da dolazi vrijeme bržeg i prosperitetnijeg razvoja njihovog kraja, još jednom im čestitam Dan opštine", piše u čestitki Bečića.

On je u čestitki povodom Dana opštine Plav naveo da taj grad, koji obiluje prirodnim ljepotama i izvanrednim mogućnostima za razvoj turizma, uz tradicionalne kulturne manifestacije, već ima sve preduslove da postane značajan turistički centar sjevera Crne Gore.

"Da bi stanovnici opštine Plav imali prosperitetnu budućnost i da bi imali razlog da ostanu u svom gradu, potrebno je odnositi se domaćinski prema značajnim prirodnim resursima koje Plav posjeduje, jer jedino pošteno i svrsishodno upravljanje resursima plavske opštine može dovesti do ekonomsko-socijalnog napretka. Dan kada se u Plavu proslavlja tolerancija i solidarnost građanki i građana Plava koji su zaslužni za očuvanje višedecenijskog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, treba da nam bude podstrek da zajedno radimo još više i snažnije na zajedničkim pobjedama, kako bismo od Plava napravili grad u kojem se dobro živi i iz kojeg se ne odlazi", naveo je Bečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније