Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2017. 19:57 >> 19:40

A2A SAOPŠTILA

Nijesmo tražili da Rodić postupa mimo zakona

Kompanija A2A nije nikada primila ilegalne usluge ili ponude a posebno, nije tražila od advokata Gorana Rodića da obavlja ilegalne djelatnosti ili da postupa protivno zakonu, kao ni da daje predloge da se izvrše neke od ilegalnih aktivnosti, saopštila je italijanska kompanija.

Kompanija A2A je to saopštila reagujući na objavljivanje transkripata razgovora Rodića i njegovih kolega i klijenata.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) objavilo je prije dva dana dio materijala dobijenog iz mobilnih telefona koje je koristio advokat Goran Rodić, kao i druge dokaze koji su izuzeti po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

"Poslovni odnos kompanije A2A s advokatom Goranom Rodićem i njegovim saradnicima imao je isključivu svrhu primanja pravnog savjeta i predstavljao je standardni klijentsko-advokatski posao, sproveden potpuno u skladu sa propisima Crne Gore i Italije, kao i međunarodnim propisima, i okončan je u decembru 2016. Stoga, bilo koji drugi navod ili interpretacija a posebno interpretacija na pomenutom sajtu, su apsolutno bez osnova", saopšteno je iz A2A.

Italijanska kompanija ističe da je angažovala Advokatsku kancelariju Rodić kako bi dobila dva pravna mišljenja. Za tu uslugu, kako se navodi, A2A je advokatu platila naknadu u skladu s tržišnim kriterijumima shodno uloženom vremenu i obimu posla.

"Kompanija A2A nije nikada primila ilegalne usluge ili ponude a posebno, nije tražila od advokata Gorana Rodića da obavlja ilegalne djelatnosti ili da postupa protivno zakonu, kao ni da daje predloge da izvrše neke od ilegalnih aktivnosti. Nasuprot, kompanija je eksplicitno tražila da joj advokat potvrdi da su odabrani postupci i djelatnosti u skladu sa zakonima Crne Gore", naglasili su iz A2A.

Naveli su da kompanija A2A zadržava pravo da reaguje pred bilo kojim nadležnim organom, čak i van Crne Gore, kako bi zaštitila svoja prava i svoju reputaciju od neosnovanih tvrdnji koje vrijeđaju njenu čast.

"Kompanija A2A je isto tako zapanjena i iznenađena zbog načina na koji je ova informacija objavljena", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније