Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Sekulić, TVCG

20. 07. 2017. 16:09 >> 15:41

MEDICINSKA U BERANAMA

Budući brucoši i dalje strpljivo čekaju

Ni danas nije raspisan konkurs za upis studenata na Visoku medicinsku školu u Beranama, iako je Univerzitet Crne Gore (UCG) dobio nalog od prosvjetne inspekcije da to učini do danas. Budući brucoši i dalje strpljivo čekaju, a diplomci te škole ističu da upravo oni svojim znanjem najbolje pokazuju koliko je studijski program kvalitetan. U Univerzitetu su izričit da upisa nece biti, a u Vladi da se njene odluke moraju poštovati.

Danas je istekao rok, koji je prosvjetna inspekcija dala UCG, da raspiše konkurs za upis brucosa na VMS u Beranama. U školi još uvijek nemaju zvaničnih informacija o tome da li će se i kada konkurs raspisati.

Budući studenti ne gube nadu. Čekaju da se riješi problem oko VMS i uzdaju se u državne institucije.

U Univerzitetu su ranije kao glavni argument, zašto konkur nije raspisan naveli to što školski program u Beranama nije dobio novu akreditaciju i što se tu, kako kažu, ne može steći potrebno znanje. No, svršeni studenti ističu da upravo oni svojim radom pokazuju suprotno.

U školi se nadaju brzom rješenju. Kažu da su uslovi za sticanje znanja dobri i da se teži da postanu još bolji.

Danas do kraja dana u VMS nijesu imali saznanja da li će se konkurs raspisati. Ostaje da se sačeka reakcija Ministarstva prosvjete i prosvjetne inspekcije, koji su i naložili UCG da do danas raspiše konkurs za upis brucosa u beransku VMS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније