Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

18. 07. 2017. 13:49 >> 15:35
9

ANDRIJEVICA

Uklonjena spomen-ploča Račiću

Nakon što su mještani spriječili mehanizaciju da sruši spomenik podignut Puniši Račiću u Slatini kod Andrijevice, sami su uklonili spomen-ploču, javlja reporter TVCG.

 

Iako su nadležni, nakon što su mašine zaustavljene, zatražili asistenciju policije, ona je odložena jer su policijske ekipe iz Andrijevice rasproređene u Podgorici zbog utakmice Budućnost-Partizan, a i na drugim zadacima.

Nakon toga su mještani pristali da sami uklone ploču posvećenu Račiću, dok će obelisk bez obilježja ostati na privatnom imanju u selu Slatina.

Podsjetimo, Puniša Račić je 1928. na uvrede u narodnoj skupštini Jugoslavije odgovorio tako što je hicima iz pištolja ubio narodne poslanike iz Hrvatske Pavla Radića i Đura Basaričeka, a ranio Stjepana Radića, Ivana Granđu i Ivana Pernara.

Odslužio je 14 godina zatvorske kazne.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније