Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 07. 2017. 22:07 >> 21:39

PRIJAVLJIVANJE NASILJA

SOS linija i na albankom jeziku

Servisi podrške i pomoći na besplatnoj Nacionalnoj SOS liniji su odsada dostupni i na albanskom jeziku u okviru projekta.

Uvođenjem dvojezičnog servisa, pomoć i podrška za žene i djecu sa iskustvom nasilja u porodici od jula je dostupna i na albanskom jeziku.

"Dva puta sedmično, petkom i subotom, od 17 do 21 sat, na liniji dežuraju obučene konsultantkinje za komunikaciju sa osobama koje govore albanskim jezikom. Nakon završene obuke, projektni tim je angažovao dvije konsultantkinje koje su se u julu pridružile timu na liniji", saopštila je organizacija SOS Nikšić.

Servis na albanskom jeziku dio je projekta "Poboljšanje pristupa životu bez nasilja za žene sa iskustvom nasilja u centralnoj i sjevernoj Crnoj Gori" koji je počeo u martu ove godine, a finansiran je od strane Fonda Ujedinjenih Nacija za zaustavljanje nasilja nad ženama i djevojčicama (UN Trust Fund to End Violence against Women) sa sjedištem u Njujorku.

SOS telefon Nikšić je organizacija koja dvije decenije ulaže napore da ženama i djeci sa iskustvom nasilja pruži podršku i pomoć kroz različite specijalizovane servise pomoći i podrške, kao što su sklonište za žene i djecu, pravna i psihološka pomoć i podrška, pratnja povjerljivih lica u institucije sistema...

"Od septembra 2015, naša organizacija, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, koordinira i radom besplatne Nacionalne linije za žrtve nasilja u porodici, koja mjesečno zaprimi prosječno 300 poziva", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније