Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

19. 07. 2017. 08:52 >> 19:26
47

TRAŽILI IZUZEĆA KATNIĆA

Odgođeno suđenje Mandiću i Kneževiću

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma odgođeno je nakon što je advokat Miroje Jovanović zatražio izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i svih tužilaca u specijalnom tužilaštvu, u procesu koji se vodi pred Višim sudom.

Prilog: Nemanja Živaljević

Advokat jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića i njegovog vozača Mihaila Čađenovića, Miroje Jovanović, rekao je da je nekoliko branilaca Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) podnijelo zahtjev za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i svih tužilaca u postupku.

On je rekao da je glavni specijalni tužilac izvršio "potpuno pristrasan pristup predmetu, tako što je javno na sajtu tužilaštva učinio dostupnim razgovore i transkripte, ne samo branilaca i branjenika, nego međusobnu komunikaciju advokata". 

"Jasno je da glavni specijalni tužilac, i tužilac iz Specijalnog tužilaštva Saša Čađenović, momentalno moraju obustaviti rad u odnosu na ovaj predmet", rekao je Jovanović.

Kazao je da je predmet "kontaminiran komunikacijom branilaca". To je, rekao je, skandalozno, zbog čega je reagovala Advokatska komora Crne Gore.

Vijeće sudije Suzane Mugoše nakon toga donijelo je odluku o odgađanju pretresa.

Jedan od lidera DF-a i optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, Milan Knežević, saopštio je uoči početka suđenja da je riječ o "politički montiranom procesu".

Sa druge strane, Mandić je saopštio da proces "liči na bombaški proces iz 1907. godine".

"I ovdje, kao i tada, radi se o montiranom političkom procesu, i evo dobre prilike za sve da izađu sa svojim dokazima", kazao je Mandić.

Podsjetio je i da nevini ljudi nalaze u zatvoru, uz ocjenu da se nada da će razbiti "lažne konstrukcije" specijalnog tužioca Milivoja Katnića i zaustaviti državni teror na DF-om.

Današnjem pretresu nijesu pristupili optuženi Eduard Šišmakov, Vladimir Popov, Predrag Bogićević i Nemanja Ristić, kojima se sudi u odsustvu.

Inače, po naredbi sudije Suzane Mugoše, glavni pretres bio je određen za 19, 20. i 21. jul.

Podsjećamo, optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović, kao i dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov i devet srpskih državljana.

Postupak protiv prevodioca Fronta Ananija Nikića vodi se posebno.

 

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније