Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

17. 07. 2017. 12:54 >> 14:31
3

INSPEKTORI NA TERENU

Zbog ispuštanja krvi krivične prijave

Nakon saznanja da je Limom tekla crvena tečnost i nagađanja šta je uzrok, te da li je u rijeku ispuštena krv iz bjelopoljskih klanica, državni inspektori izašli su na teren da provjere o čemu je riječ. Kako su za Radio Crne Gore potvrdili inspektori, biće pokrente krivične i prekršajne prijave.

 

U industrijskom dijelu grada, u kojem se nalaze četiri farme i klanice, obavili su kontrolu svih ulivnih cijevi u vodotok.

Zvanično se još ništa ne zna, ali ribolovci koji su zatekli i snimili ispuštanje otpadnih voda u Lim očekuju da se incident koji se dogodio u Bijelom Polju ispita.

Ekološki i inspektor za vode utvrdiće izvor zagađenja na rijeci, a nakon toga pokrenuće postupak protiv odgovornih za ekološki incident.

U međuvremenu, naložili su pribavljanje takozvanih vodnih akata. Svi vlasnici pogona za proizvodnju i preradu mesa moraće u roku od 90 dana da pribave vodne dozvole i saglasnost inspekcije za sve objekte i postrojenja koja ispuštaju otpadne vode u Lim koji se konstantno zagađuje. U suprotnom, sve ispusne cijevi bice uklonjene.

Voda se u Limu danas izbistrila, ali je i dalje prisutna sumnja da su u rijeku ispuštene zagađene organske materije. Tim slučajem trebalo bi da se pozabavi i Veterinarska inspekcija i utvrdi da li u rijeci ima zagađenih supstanci.

Ekološki incident koji se dogodio proteklog vikenda na rijeci Lim, kod Bijelog Polja, jedan je u nizu koji se sporadično dešavaju poslednjih godina. Bjelopoljski ekolozi su godinama unazad upozoravali da prerađivači mesa koji imaju proizvodne objekte u neposrednoj blizini rijeke otpad direktno ispuštaju u rijeku. Do rješenja problema, pokazao je poslednji incident, se nije došlo.

Inspektori nijesu željeli da preciziraju ko su neodgovorna lica ili privredni subjekti koj su počinili ekološki incident.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније