Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

17. 07. 2017. 11:24 >> 11:15
8

DIREKTORAT SAOPŠTIO

Gori na jugu i u centralnoj CG

Tokom protekle noći vatrogasne ekipe djelovale su na više požarišta u primorskom i centralnom regionu Crne Gore, saopštio je Direktorat za vanredne situacije. Navode da su požari aktivni u južnom i centralnom dijelu zemlje.

Kad je riječ o primorju, na području barske opštine gori na Golom brdu u Sutomoru. Djeluju dvije vatrogasne ekipe.

"Požar je lokalizovan. Nijesu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo. Prijavljen je požar na lokaciji ka Paštrovićima. Ekipa je krenula na lice mjesta. Po dolasku ekipe biće poznata detaljna informacija o obimu požara", saopštio je Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Na području Ulcinja i Budve nema aktivnih požara, ali su dva vozila upućena na Lušticu kao ispomoć.

U kotorskoj opštini aktivan je požar u Bigovi.

"Vatra je blizu kuća. Vatrogasci trenutno pokušavaju da sačuvaju kuće, a jak vjetar otežava gašenje. Što se tiče Tivta, gori na lokacijama Begovići i Ponta Veslo. Sa Ponte Veslo su evakuisani svi kamperi/kupači asistencijom Vojske Crne Gore, odnosno Mornarice, Plovne jedinice iz Budve i Uprave pomorske sigurnosti. Ukupno je evakuisano oko 100 osoba", navodi se u saopštenju.

U Herceg Novom nema aktivnih požara, ali su sve raspoložive ekipe na Luštici.

Kad je riječ o centralnom regionu, u Podgorici su aktivna dva veća požara i to u Ponarima (Vukovci) i u Kućama Rakića, gdje je izgorio jedan magacin i pričinjena je velika materijalna šteta.

"Aktivno je i sedam, osam manjih požara na teritoriji glavnog grada, čije se stavljanje pod kontrolu uskoro očekuje. Na Cetinju su aktivni požari na Trešnjevu, Velestovu i Lastvi. Na Trešnjevu je izgorela jedna kuća. Trenutno duva jak vjetar i ubrzava širenje vatre ka kućama", saopšteno je iz Dirktorata.

U Danilovgradu su aktivna dva požara - Podglavice i Novo Selo (Komanice), dok je na području Nikšića gorjelo u Bogetićima uz magistralu.

"Požar je lokalizovan. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama gdje je prijavljen požar. Obim ovog požara nije poznat dok ekipe ne stignu na lice mjesta. Na sjeveru nema aktivnih požara", navodi se u saopštenju.

Požari, osim u slučajevima u kojima je to eksplicitno navedeno, ne ugrožavaju ljude i imovinu.

"Direktorat za vanredne situacije poziva građane da prijave svaki požar na broj telefona 112", ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније