Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

14. 07. 2017. 13:46 >> 13:17
2

VUČUROVIĆ DEMOKRATAMA

I DF doprinio promjenama u Kotoru

Uloga Demokratskog fronta (DF) u vlasti u Kotoru je dominantna, i to baš na onim pozicijama koje su najviše doprinijele pozitivnim rezultatima, smatraju u tom političkom savezu.


Poslanik DF-a, Jovan Vučurović, kazao je da je Nova srpska demokratija ona politička organizacija, koja je zajedno sa koalicionim partnerima iz DF-a presudno uticala na pobjedu opozicije u Kotoru. 

“Sramotno je ponašanje našeg koalicionog partnera iz tog grada, koji je osvojio isti broj odborničkih mandata kao DF i koji, shodno tome, ima jednaku odgovornost i uticaj u vlasti, da pozitivne rezultate nove opštinske administracije pripisuje isključivo sebi, ne uvažavajući i ne poštujući činjenicu da su za te rezultate - najmanje koliko i oni - zaslužni naši funkcioneri u ovoj opštini”, kaže se u izjavi Vučurovića.

On je osudio reklamni flajer Demokrata, na kom je, kako tvrdi borba za osnovna ljudska prava, a protiv nacionalne diskriminacije srpskog naroda, podvrgnuta šaljivim doskočicama, stavljajući ih u direktnu vezu sa ubiranjem opstinskih prihoda. 

“Rukovođenje tom logikom značilo bi da rešavanje problema diskriminacije po nacionalnoj, jezičkoj i vjerskoj osnovi direkno šteti naplati prihoda koji pripadaju opštini", smatra Vučurović. 

On je ocijenio da je uloga DF-a u vlasti dominantna, i to baš na onim pozicijama koje su najviše doprinijele pozitivnim rezultatima.

"I to je dokaz da se ne morate odreći borbe protiv diskriminacije, a da budete bastion u obračunu sa organizovanim kriminalom i korupcijom", smatra Vučurović. 

Očigledna je, kako tvrdi, namjera stvarnog lidera Demokrata da opravda, zamaskira i u krajnjem odvuče "u zaborav" to što njihov predsjednik ne smije da kaže kojim jezikom govori, kojoj crkvi i narodu pripada. 

"To se ne može opravdati, a naročito građani neće zaboraviti jednu takvu pojavu na političkom nebu Crne Gore", rekao je Vučurović. 

Prema njegovim riječima, odricanje od svega što krasi tradicionalnu Crnu Goru, kao zahtjev ranije su čuli, i to od Demokratske partije socijalista i Mila Đukanovića lično. 

Vučurović navodi da je Đukanović uz to imao i konkretnu ponudu za DF - da uđu u Vladu. 

"A naš odgovor i njemu i Bečiću je isti - nema izdaje, nema prodaje svega što su nam preci ostavili u amanet, tražila to američka ambasada, Janoš Bugajski i NATO ili ne", poručio je Vučurović. 

Ako su, kako je rekao, braneći nacionalni, jezički i vjerski identitet odbili režim, ne vide racionalni razlog da oni iz opozicije, koji u Kotoru vrše vlast sa DF-om, gaje iluziju da će imati više uspjeha u prevaspitavanju građana Crne Gore kojima je stalo do morala i tradicije. 

"Pogotovo nam je čudan taj obrt kod opozicionih kolega koji su donedavno bili u stranci kojoj su bile itekako važne ove teme, koje su njima postale očigledno nebitne danom osnivanja nove političke firme i dobijanjem smjernicama za djelovanje od pojedinih adresa koje su godinama radile protiv opozicije", naveo je Vučurović.

Kako je rekao, da su Demokrate htjele nešto konkretno da urade u pojedinim opštinama, mogli su, na primjer pokrenuti inicijativu da se Gugiju Saviću zaplijeni sva imovina, a ne da se sklapaju dogovori sa organizovanim kriminalnim grupama i njihovim zaštitnicima iz tužilaštva. 

"Međutim, strah životu kalja obraz često, tako da su pojedine partije umjesto konkretne, hrabre i odlučne borbe protiv režima i kriminala odabrale dijeljenje čokoladica i pisanje pamfleta. A svakako da nećemo zaboraviti njihovo kukavičko ponašanje, ćutanje i zabijanje noža u leđa u trenutku kada DF vodi presudnu borbu za slobodnu Crnu Goru", saopštio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније