Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

14. 07. 2017. 13:37 >> 13:09

OPŠTINA KOTOR

Ostvarili prihod od 121.346 eura

Opština Kotor na ime naknade za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara od početka godine naplatila je 121.346 eura, saopšteno je iz te lokalne uprave.

 

Iz kabineta predsjednika Opštine Kotor je saopšteno da je naplata za trećinu viša u odnosu na obim ostvarenih javnih prihoda po ovom osnovu u istom periodu prošle godine za vrijeme prethodne vlasti.

Saopštili su da je po osnovu ove naknade u 2016. naplaćeni iznos bio 80.232 eura.

Iz Opštine Kotor su kazali da "izvanredni fiskalni učinci nijesu, niti mogu doći sami od sebe", već su, kako kažu, "posljedica čvrste volje da reformišemo način upravljanja javnim novcem".

"Za nas su kulturna dobra Kotora prije svega osnovne vrijednosti koje zaslužuju najveći stepen obzirnosti, a kulturni razvoj istinski prioritet, jer bez njega nema suštinskog socio-ekonomskog razvoja. Ako se vodi računa o svakom centu, rezultati na polju fiskalne konsolidacije i ekonomskog napretka grada neće izostati. Za svaki cent možemo da položimo račune svim Kotorankama i Kotoranima. Da bi se uopšte govorilo o efikasnom sistemu javnih prihoda, propisi se moraju dosljedno i neselektivno primjenjivati", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније