Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

08. 07. 2017. 07:58 >> 07:31
2

VIJEĆE FPN-A

Razmotriće angažman Mujovića

Vijeće Fakulteta političkih nauka (FPN) razmotrite na narednoj sjednici dalji angažman profesora Ranka Mujovića na toj univerzitetskoj jedinici, i to na zahtjev Studentskog vijeća, kazao je "Vijestima" dekan FPN Saša Knežević.

 

Dekan je potvrdio da je od 25 studenata koji su tražili komisijsko polaganje na ispit izašlo 19. 

Studenti su nedavno zahtijevali komisijsko polaganje iz predmeta međunarodno javno pravo, žaleći se na visoke kriteriijume Mujovića i optužujući ga za neetičko ponašanje tokom časova.

"U tročlanoj komisiji, koju sam formirao i kojom sam predsjedavao, bili su još i profesori Vesna Simović Zvicer i Boris Vukićević. Od 23 studenta, ispitu je pristupilo 19, a položilo 15", kazao je Knežević.

Dva studenta su izašla i položila ispit kod Mujovića, u dodatnom roku, u ponedjeljak. Dekan je objasnio da je komisija prije ispita, razmatrala pojedinačno sve žalbe studenata, odnosno zahtjeve za komisijsko polaganje i izuzeće profesora.

"Najveći dio njih je iste, formalne sadržine, kratak, i njima se ukazuje na povredu člana 36 Pravila studiranja, kojim se inače konstatuje da student ima pravo da podnese prigovor ukoliko smatra da je oštećen u postupku sprovođenja i ocjenjivanja na završnom ispitu. Dva zahtjeva odstupaju od ovoga, odnosna razlikuju se od ostalih koji su svi isti, na način koji sam naveo. Radi se o dva zahtjeva studentkinja, u kojima se navodi još i to da je profesor neadekvatno vršio svoju dužnost, i da je želio iskoristiti svoj položaj, iznoseći nepristojne ponude. Nije u redu, iz mnogo razloga, da dalje citiram te zahtjeve, ali to su oni u kojima se nalazi aluzija za navodno seksualno uznemiravanje", objasnio je dekan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније