Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

08. 07. 2017. 12:07 >> 19:23
6

U NIKŠIĆU

Uništeno 926 komada oružja

U nikšićkom Institutu za crnu metalurgiju uništeno je više od 900 komada oružja i nešto više od stotinu dijelova za oružje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Riječ je o oružju koje je prikupljeno kroz kampanju "Poštuj život, vrati oružje".

Događaj je podržala Evropska unija, OEBS i nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju. Time je obilježen Međunarodni dan uništavanja oružja. 

Državni sekretar MUP-a Crne Gore, Dragan Pejanović, saopštio kazao je da se Crna Gora pridružuje regionalnim i globalnim incijativama kojima se ukazuje na problem ilegalnog posjedovanja oružje i potrebu njegovog smanjivanja.

"Crnogorski organi za sprovođenje zakona svakodnevno preduzimaju preventivne i represivne mjere u cilju smanjenja nelegalnih aktivnosti u vezi sa oružjem. U posljednje tri godine ovdje smo uništili 3.486 komada oružja i 402 komada za oružje. Danas uništavamo 926 oružja i 1128 komada za oružje", saopštio je Pejanović.

On je kazao da je riječ o oružju koje je oduzeto u prekršajnim i upravnim postupcima, te onom koje je nađeno ili vraćeno. Pejanović je rekao da su građani vratili oko 1.500 komada oružja od početka kampanje "Poštuj život, vrati oružje".

"Akcija je i dalje u toku, pozivam građane da vrate oružje u nelegalnom posjedu", istakao je Pejanović.

Predsjednica CDT-a, Milica Kovačević, saopštila je da je danas otpočelo uništavanje 926 komada naoružanja.

"Tačno toliko su građani Crne Gore danas bezbjedniji. Građanima bi trebalo prenijeti poruku da akcija i dalje traje, da se oružje u nelegalnom posjedu može vratiti bez ikakvih posljedica", istakla je Kovačević.

Zamjenik stalne predstavnice UNDP u Crnoj Gori, Miodrag Dragišić, rekao je da je uništavanje jedan od najefikasnijih načina da se spriječe posljedice od oružanog nasilja.

Ekspert za organizovani kriminal u Misiji OEBS-a Džon Korigan, rekao je da je u OEBS-u izuzetno zadovoljstvo da su u prilici da podrže napore MUP-a. To je, kako je rekao, prilika da se ukaže na opasnosti od posjedovanja nelegalnog oružja i municije.

Prilog: Filip Inić, TVCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније